BMO GAM versterkt Fiduciair team in Nederland met Justus van Halewijn en Martina Korudova

BMO Global Asset Management (BMO GAM ) breidt het fiduciaire team in Nederland opnieuw uit. De vermogensbeheerder heeft Justus van Halewijn benoemd tot senior Delegated CIO en Martina Korudova tot Portfolio Manager Multi Management.

Justus van halewijn
Justus van Halewijn
Met de uitbreiding versterkt BMO het team in Amsterdam, dat nu uit veertig mensen bestaat die klanten in de Benelux bedienen. “De benoemingen onderstrepen onze ambitie om verder te groeien in de fiduciaire markt en onze sterke positie uit te bouwen,” zegt Rogier van Harten, Managing Director Nederland en Hoofd institutionele klanten Europa.

Justus van Halewijn (50) gaat aan de slag als senior Delegated CIO, een extra gecreëerde positie binnen het team. Hij is verantwoordelijk voor het beleggingsadvies aan fiduciaire klanten en is tevens hun eerste aanspreekpunt. Justus heeft een lange carrière in de financiële wereld en brengt veel ervaring mee naar het team. Hij was tot voor kort directeur vermogensbeheer bij pensioenuitvoerder SPF Beheer. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als Head of Investment Strategy bij Blue Sky Group en Head of Investment Management bij Achmea voor de ‘own risk portefeuille’. “Met deze stap naar BMO GAM ga ik weer meer beleggingsinhoudelijk werken, waar ik erg naar uitkijk. Ik zal onze bestaande en nieuwe fiduciaire pensioenfondsklanten zo goed mogelijk ondersteunen,” zegt Justus.

Martina korudova
Martina Korudova
Martina Korudova (30) zal als Portfolio Manager Multi Management verantwoordelijk zijn voor manager research en de verdere integratie van maatschappelijk verantwoord beleggen in klantportefeuilles. Martina komt van Robeco waar zij de functie van Portfolio Information Manager Equity bekleedde. Ze werkte daarvoor onder meer bij Actiam, Kempen Capital Management en Laven Partners.

Zowel Justus als Martina rapporteren aan Bart Kuijpers, Managing Director van BMO GAM in Nederland.

“Met de uitbreiding van het team in Amsterdam met Justus zullen wij nog beter in staat zijn om onze fiduciaire klanten te bedienen met strategisch advies op belangrijke dossiers. Wij hebben daarnaast onze Multi-Management services in Nederland versterkt met Martina om aan de toegenomen vraag van de door ons geleverde kwalitatief hoogwaardige externe manager research te kunnen blijven voldoen. Aangezien BMO GAM een scherpe focus heeft op ESG-integratie, zullen we de komende periode nog verdere uitbreidingen op dit gebied aankondigen”, verklaart Bart.