#FRHC aandelen verdrievoudigen in twee jaar sinds notering op Nasdaq

Op het ogenblik van het aanbod was één aandeel $ 14,42 waard; twee jaar later is de waarde ervan met 335% gestegen. Ter vergelijking: in dezelfde periode steeg de S&P 500-index met 68% en steeg de Duitse DAX-index met 81%. De kapitalisatie van Freedom Holding Corp. is alleen al in het afgelopen jaar verdubbeld en staat nu op meer dan € 3,7 miljard dollar.

De afgelopen twee jaar waren gedenkwaardig voor de holding:

1. FRHC-aandelen werden opgenomen in Morgan Stanley Capital International indexen, namelijk in MSCI U.S. Small Cap 1750 en in MSCI U.S. Investable Market 2500 indexen.
2. Sidoti & Company begon een analytische dekking van FRHC te bieden. Volgens hun beoordeling zijn de aandelen van de holding ondergewaardeerd: het koersdoel is vastgesteld op $ 76 per aandeel.
3. Forbes Quant Trader beleggingssysteem toonde een signaal om FRHC-aandelen te kopen, nadat het de groei ervan tegen het einde van het jaar met 22,1% had voorspeld.
4. Freedom Holding Corp. kreeg directe toegang tot Amerikaanse beurzen na de aankoop van de makelaar Prime Executions Inc.
: 5. Het aantal door cliënten geopende rekeningen stijgt tot 400.000.

De holding breidt haar investeerdersbasis voortdurend uit en trekt nieuwe aandeelhouders aan. Tot de belangrijkste aandeelhouders behoren Goldman Sachs , Swiss National Bank , Renaissance Technologies, Arrowstreet Capital LP, Blackrock, Vanguard,

Allianz SE en Credit Suisse . In augustus 2021 verhoogde het financiële conglomeraat Morgan Stanley zijn belang in FRHC met een factor 3.000.