Umicore's nieuwe wereldwijde O&O-centrum versterkt haar positie als leider in batterijtechnologie

Umicore 's nieuwe wereldwijde O&O-centrum versterkt haar positie als leider in batterijtechnologie

Umicore heeft vandaag haar nieuwe, wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingscentrum (O&O) voor kathodematerialen ingehuldigd in Cheonan, Korea. Het nieuwe centrum is opnieuw een belangrijke stap in de activiteiten van herlaadbare batterijmaterialen om zich voor te bereiden op verdere groei en om de technologische toppositie op lange termijn te versterken.1     

Het nieuwe centrum is volledig operationeel sinds begin april en geeft klanten toegang tot O&O-diensten van de hoogste kwaliteit met toonaangevende efficiëntie in de sector, om te voldoen aan de voortdurend evoluerende kathodevereisten voor toepassingen in de automobielsector, energieopslagsystemen (ESS) en draagbare elektronica. Het productonderzoek blijft gericht op batterijmaterialen van de volgende generatie, waaronder NMC met zeer hoog nikkelgehalte, NMC met laag kobaltgehalte, mangaanrijke batterijchemie en technologie voor solid-state batterijmaterialen. Het centrum beschikt ook over een nieuw groot laboratorium voor batterijcellen met uitgebreide testmogelijkheden.

Het gebouwencomplex van 30.000 m2 is uitgerust met installaties van topkwaliteit en ligt naast het bestaande O&O-centrum en de kathodematerialenfabrieken van Umicore in Cheonan, en kan de toekomstige groei van de O&O-activiteiten opvangen. Umicore stelt momenteel meer dan 160 ingenieurs en wetenschappers tewerk in het centrum en verwacht dat dit aantal tot bijna 300 zal toenemen in 2024.

Ralph Kiessling, Executive Vice-President Energy & Surface Technologies, licht toe: "Het nieuwe O&O-centrum van Umicore in Korea bouwt voort op ons leiderschap in technologie en zorgt voor nog sneller en efficiënter productonderzoek. Dit zal ons in staat stellen kathodematerialen te blijven ontwikkelen die de verwachtingen van de klanten overtreffen op het vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid, veiligheid en innovatie. Dankzij de diepgaande kennis van onze teams op het gebied van batterijchemie, kunnen we de versnelde stap naar schonere mobiliteit wereldwijd ondersteunen. "

Voor meer informatie

Investor Relations

Eva Behaeghe   +32 2 227 70 68                      eva.behaeghe@umicore.com 
Adrien Raicher   +32 2 227 70 68                     adrien.raicher@umicore.com

Media Relations 

Marjolein Scheers   +32 2 227 71 47                  marjolein.scheers@umicore.com 
Caroline Jacobs      +32 2 227 71 47                     caroline.jacobs@umicore.com

Umicore profiel

Umicore is een wereldwijde materiaaltechnologie- en recyclagegroep. Umicore legt zich toe op toepassingsgebieden waar haar expertise inzake materiaalkunde, scheikunde en metallurgie een verschil maakt. Haar activiteiten zijn georganiseerd in 3 business groups: Catalysis, Energy & Surface Technologies en Recycling. Elke business group is opgedeeld in verschillende marktgerichte business units, met materialen en oplossingen die aan de top staan van nieuwe technologische ontwikkelingen en noodzakelijk zijn in het dagelijkse leven.           


Het merendeel van Umicore ’s inkomsten is afkomstig uit, en het grootste deel van haar O&O inspanningen is gericht op materialen voor schone mobiliteit en recyclage. De allesoverheersende doelstelling van Umicore – duurzame waarde creëren – is gebaseerd op de ambitie om materialen te ontwikkelen, te maken en te recycleren op een wijze die in overeenstemming is met haar beleidsverklaring: ‘materials for a better life’.  


Umicore ’s industriële en commerciële activiteiten evenals haar activiteiten met betrekking tot O&O zijn verspreid over de hele wereld om zo goed mogelijk op de behoeften van haar internationale klanten te kunnen inspelen. De Groep boekte in 2021 inkomsten (metaal niet inbegrepen) van € 4,0 miljard (omzet van € 24,1 miljard) en had eind 2021 11.050 mensen in dienst. 
1   Om haar leiderschap op het vlak van batterijtechnologieën en -processen verder te zetten, beschikt Umicore momenteel over O&O-centra voor batterijmaterialen in Cheonan (Korea), Olen (België) en Kokkola (Finland).