ageas SA/NV organiseert een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders

ageas SA/NV organiseert een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders

De Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal plaats vinden in AG Campus, Nieuwbrug 17, 1000 Brussel, op 19 april 2023 om 10u30.

Ageas publiceerde volgende documenten over deze Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op zijn website, www.ageas.com:

  • de oproeping, samen met de agenda;
  • een model van volmacht;
  • het bijzonder verslag van de Raad van Bestuur overeenkomstig artikel 7:199 van het Belgisch Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen.

Ageas heeft de ervaring van de voorgaande jaren dat deze vergadering het vereiste quorum - een vertegenwoordiging van minimaal 50% van het kapitaal - niet haalt, en deze eerste Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 19 april 2023 dus waarschijnlijk niet rechtsgeldig zal kunnen besluiten. Als het vereiste aanwezigheidsquorum voor deze vergadering niet wordt gehaald, zal Ageas op woensdag 15 april 2023 een uitnodiging uitsturen voor een tweede Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders samen met de uitnodiging voor de Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ageas SA/NV. Beide Vergaderingen zullen plaatsvinden op woensdag 17 mei 2023.

Vragen over deze Vergadering kunnen gemaild worden naar general.meeting@ageas.com.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met bijna 200 jaar kennis en ervaring. Ze biedt levens- en niet-levensverzekeringsproducten aan particulieren en bedrijfsklanten die speciaal ontwikkeld zijn om een antwoord te bieden op hun specifieke noden, zowel vandaag als in de toekomst. Ageas , een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. De onderneming exploiteert met succes verzekeringsactiviteiten in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerschips met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs. Ageas behoort tot de marktleiders in de landen waar het aanwezig is. De Groep telt ongeveer 44.000 medewerkers en genereerde een premie-inkomen van meer dan EUR 16 miljard in 2022.

Bijlage