Van Lanschot Kempen en Mercier Vanderlinden ronden overname af

Amsterdam/s-Hertogenbosch/Antwerpen, 6 april 2023

Van Lanschot Kempen en de aandeelhouders van Mercier Vanderlinden hebben de versnelde overname van het resterende 30%-belang in Mercier Vanderlinden door Van Lanschot Kempen afgerond. De combinatie Van Lanschot België en Mercier Vanderlinden gaat per 1 januari 2024 verder onder de naam Mercier Van Lanschot.

Voor het 30%-belang betaalde Van Lanschot Kempen 53% in cash en 47% in aandelen met een lock-up tot 2030. Daarmee verkregen de managing partners van Mercier Vanderlinden een belang van 3,9% in Van Lanschot Kempen , een bevestiging van hun commitment en vertrouwen in de kracht van de combinatie. Hiervoor zijn 1.678.270 nieuwe aandelen uitgegeven.

Na afronding van deze transactie is Van Lanschot Kempen 100%-aandeelhouder van de Belgische wealth manager, na de eerdere overname van een 70%-belang in 2021.

De combinatie van Mercier Vanderlinden en Van Lanschot België had per eind 2022 € 9,2 miljard aan assets under management (AuM). De combinatie maakt een sterke groei door: in 2022 bedroeg de gezamenlijke netto-instroom in AuM € 0,7 miljard (waarvan € 0,3 miljard bij Mercier Vanderlinden en € 0,4 miljard bij Van Lanschot België).

De combinatie gaat in de loop van 2023 verder met één management team, met Thomas Vanderlinden en Erwin Schoeters als co-CEO’s, Frédéric Van Doosselaere en Paul Timmermans. Stéphane Mercier blijft verantwoordelijk voor het beheer van de MercLin-fondsen.

Media Relations: +31 20 354 45 85; mediarelations@vanlanschotkempen.com
Investor Relations: +31 20 354 45 90; investorrelations@vanlanschotkempen.com

Over Mercier Vanderlinden
Mercier Vanderlinden is een onafhankelijke wealth manager, in 2000 opgericht door Stéphane Mercier en Thomas Vanderlinden. Het heeft ongeveer € 4,1 miljard klantenactiva per eind 2022 en drie beleggingsfondsen. Mercier Vanderlinden biedt een uiterst persoonlijke aanpak naar vermogensbeheer door zelf mee te investeren met haar klanten. Het is met bijna vijftig medewerkers actief in heel België vanuit haar kantoren in Antwerpen, Brussel, Waregem en Luik.

Zie voor meer informatie: merciervanderlinden.com

Over Van Lanschot Kempen
Als wealth manager is Van Lanschot Kempen actief in Private Banking, Investment Management en Investment Banking. In België zijn wij sinds 1991 actief als Van Lanschot België. Ons doel is het behoud en de opbouw van vermogen, op een duurzame manier, zowel voor onze klanten als voor de samenleving waar we deel van uitmaken. We zijn een duurzame wealth manager met een lange-termijn focus, dit betekent dat wij proactief streven naar het voorkomen van negatieve impact voor alle belanghebbenden en het creëren van positieve, lange-termijn financiële en niet-financiële waarde. Van Lanschot Kempen, genoteerd aan Euronext Amsterdam, is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. Om het volledige potentieel van onze organisatie voor onze klanten te benutten, bieden we oplossingen die voortbouwen op de kennis en expertise van de hele groep en op ons open architectuurplatform. We zijn ervan overtuigd dat we op een duurzame manier aan de behoeften van onze klanten kunnen voldoen door hen toegang te bieden tot het volledige scala aan diensten en producten binnen al onze bedrijfsonderdelen.

Zie voor meer informatie: vanlanschotkempen.com

Belangrijke juridische informatie en voorbehoud inzake uitspraken die een verwachting bevatten
In dit persbericht kunnen verwachtingen en doelstellingen over toekomstige gebeurtenissen en ontwikkelingen zijn opgenomen. Deze verwachtingen en doelstellingen zijn gebaseerd op huidige inzichten, informatie en veronderstellingen van het management van Van Lanschot Kempen met betrekking tot bekende en onbekende risico's, ontwikkelingen en onzekerheden. Deze verwachtingen en doelstellingen betreffen geen vaststaande feiten en zijn onderhevig aan dergelijke risico's, ontwikkelingen en onzekerheden die vanwege hun aard buiten de macht liggen van Van Lanschot Kempen en haar management. Werkelijke resultaten, prestaties en omstandigheden kunnen aanzienlijk afwijken van deze verwachtingen en doelstellingen.

Van Lanschot Kempen benadrukt dat verwachtingen en doelstellingen die in dit persbericht zijn opgenomen enkel van kracht zijn op de specifieke data waarop deze zijn geuit en Van Lanschot Kempen aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor of verplichting tot het herzien of bijwerken van enige verwachting naar aanleiding van nieuwe informatie of enige andere verandering. Op in dit persbericht opgenomen financiële data heeft geen accountantscontrole plaatsgevonden.

Dit persbericht is geen (uitnodiging tot het doen van een) aanbod tot het (ver)kopen of anderszins verkrijgen van of inschrijven op financiële instrumenten en is geen advies of aanbeveling om enige handeling te verrichten of na te laten.

Bijlage