Union Bancaire Privée neemt Angel Japan Asset Management over

Logo klein

Genève & Tokio, 25 mei 2023

Union Bancaire Privée, UBP SA (UBP) heeft vandaag aangekondigd dat zij 100% van de aandelen heeft verworven van Angel Japan Asset Management Limited (Angel Japan AM), een in Tokio gevestigde onafhankelijke beleggingsadviseur die gespecialiseerd is in Japanse small-cap aandelen. Met deze transactie versterkt UBP zijn aanwezigheid in Japan en toont UBP duidelijk zijn ambities om zijn aanwezigheid in Azië-Pacific uit te breiden.

UBP is sinds 2005 aanwezig in Tokio, via UBP Investments Co., Ltd, die vermogensbeheerdiensten aanbiedt voor traditionele activa en alternatieve beleggingen aan in Japan gevestigde klanten en aan wereldwijde beleggers die een Japanse blootstelling willen opbouwen.

Angel Japan AM, opgericht in 2001 en geleid door Hirotaka Usami, bestaat uit vijf doorgewinterde beleggingsdeskundigen, waaronder vier portefeuillebeheerders met gemiddeld 24 jaar ervaring. Zij beheert momenteel drie strategieën (IPO, New Growth en Steady Growth) met een totaal beheerd vermogen van 1,2 miljard USD.

Deze overname is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen UBP en Angel Japan AM. Sinds 2018 adviseert Angel Japan AM UBP Investment Co.,Ltd, de entiteit die de Japanse small-cap aandelenstrategie van UBP beheert, die sinds zijn oprichting aantrekkelijke prestaties heeft gegenereerd en beter heeft gepresteerd dan zijn benchmark.

Na de eigendomsoverdracht wordt Hirotaka Usami voorzitter van een nieuw opgerichte raad van bestuur van Angel Japan AM, , terwijl Ryota Bando, de huidige COO, tot CEO wordt benoemd. Van alle huidige werknemers van Angel Japan AM wordt verwacht dat zij bij Angel Japan AM in dienst blijven. Afgezien van de wijzigingen in de bestuursstructuur en de bestuurders, zullen er geen veranderingen zijn in het huidige beleggingsproces, de beleggingsfilosofie, de beleggingsstijl en het beleggingsteam van Angel Japan AM.

Nicolas Faller, Co-CEO Asset Management en Head of Institutional Clients bij UBP, zei over de transactie: "De overname van Angel Japan AM benadrukt het sterke geloof van UBP in de beleggingsmogelijkheden in het wereldwijde small-cap aandelensegment, met name in Japan, en over het unieke vermogen van het team om deze te benutten. De overname van Angel Japan AM zal niet alleen onze distributiekanalen naar Japanse onshore klanten verbreden, maar ook onze interne capaciteiten en waardepropositie versterken om onze offshore klanten nog beter van dienst te zijn."

Hirotaka Usami, Vertegenwoordiger-directeur en oprichter van Angel Japan AM, toegevoegd: "We zijn blij dat we de juiste partner hebben gevonden voor onze klanten en onze bekwame en toegewijde medewerkers. Wij zijn ervan overtuigd dat de grondige inzichten die wij in UBP inbrengen, op lange termijn waarde zullen creëren voor onze klanten en de groeiambities van UBP in Japan en internationaal zullen ondersteunen. Het verwachte succes van deze nieuwe samenwerking is gebaseerd op de soliditeit van ons partnerschap in de afgelopen vijf jaar."

Lijn

Over Union Bancaire Privée (UBP)

UBP is een van de grootste private banken van Zwitserland en behoort met een Tier 1-ratio van 26,7% tot de best gekapitaliseerde banken. De Bank is gespecialiseerd in vermogensbeheer voor zowel particuliere als institutionele cliënten. UBP is gevestigd in Genève en heeft 1.960 mensen in dienst op meer dan twintig locaties wereldwijd; ze heeft 140,4 miljard CHF aan activa onder beheer (cijfers op 31 december 2022).

www.ubp.com