Lazard Asset Management benoemt Evy Paterson in wereldwijd beleggingsteam

Evie paterson
Evie Paterson

Lazard Asset Management (LAM) kondigt vandaag de uitbreiding aan van zijn team voor wereldwijde duurzame aandelenbeleggingen met de benoeming van Evie Paterson, die zich bij het bedrijf voegt als portefeuillebeheerder/analist.

Mevrouw Paterson werkt vanuit Londen en zal het wereldwijde duurzame beleggingsaanbod van LAM versterken met expertise op het gebied van wereldwijd verantwoord beleggen en ESG-integratie. In deze functie zal mevrouw Paterson helpen bij het beheer van de Lazard Global Sustainable Equity-strategie, een actief beheerde portefeuille die belegt in bedrijven waarvan de producten en diensten de overgang naar een duurzamere wereld ondersteunen en een hoge of toenemende financiële productiviteit stimuleren.

"Als actieve managers engageren we ons in onze rol als rentmeester van het kapitaal van onze klanten", zegt Louis Florentin-Lee, Managing Director en Portfolio Manager van het Global Equities-team bij LAM. "Evie's expertise op het gebied van duurzaamheid zal ons team enorm versterken en onze klanten op de lange termijn voordeel opleveren."

Voordat ze bij LAM kwam, werkte mevrouw Paterson als Senior Research Analyst bij Impax Asset Management waar ze verantwoordelijk was voor het genereren van nieuwe beleggingsideeën voor de milieu- en duurzame aandelenstrategieën van Impax. Daarnaast was ze lid van de portefeuilleconstructieteams voor de Global Opportunities-strategie van $ 12 miljard.