Opening van de inschrijvingsperiode voor Pegasus, het nieuwe beursgenoteerde product van Transparency Capital dat toegang geeft tot private equity

Transparency capital

Transparency Capital kondigt aan dat het alle vergunningen heeft verkregen om haar nieuwe product Pegasus te commercialiseren, een beursgenoteerd beleggingsproduct dat toegang geeft tot Private Equity. De inschrijvingsperiode loopt tussen 18 maart 2024 en 31 mei 2024, met een minimum inschrijvingsbedrag van €150.000. Het totale bedrag van de emissie, die is voorbehouden aan professionele beleggers, bedraagt €300 miljoen. Transparency Capital behoudt zich het recht voor om de inschrijvingsperiode vervroegd af te sluiten in geval van overinschrijving.


Na notering op de Euro MTF-markt van de Luxemburgse effectenbeurs zullen de Pegasus-obligaties vrij verhandelbaar zijn in tranches van € 1.000. Deze oplossing, die in aanmerking komt voor effectenrekeningen en levensverzekeringen, biedt beleggers heuse toegang tot Private Equity, met robuuste waarborgen voor kapitaalbehoud, een beoogde netto IRR van meer dan 10% en een beoogde minimale netto jaarlijkse coupon van 3%, en bij de laagste kosten op de markt zonder prestatievergoeding of uitstapkosten.


De opbrengst van de door Transparency Capital uitgegeven obligaties zal worden gebruikt voor de financiering van de verwerving van 70% van de aandelen van CPR Transparency Euro, het Europese staats- en quasi-staatsobligatiefonds dat wordt beheerd door CPR Asset Management, en 30% van die van AIC Fund II, een Artificial Intelligence-fonds dat wordt beheerd door Alpha Intelligence Capital.


Deze beursgenoteerde obligatie biedt continue waardering en liquiditeit en biedt beleggers tegelijkertijd het vooruitzicht op outperformance door blootstelling aan de revolutie op het gebied van artificiële intelligentie via een van de toonaangevende beleggingsfondsen in de sector.


"Door zijn hybride structuur biedt onze Pegasus-beleggingsoplossing institutionele en particuliere beleggers toegang tot Private Equity, terwijl liquiditeits- en veiligheidsbeperkingen worden weggenomen, samen met het vooruitzicht op outperformance door blootstelling aan AIC, een baanbrekend beleggingsfonds in de wereld van artificiële intelligentie" , aldus Jean-Bernard Mateu, voorzitter van Transparency Capital.