DWS blijft positief over opkomende markten

In het afgelopen kwartaal heeft een aantal opkomende markten het opvallend goed gedaan, en ook voor de nabije toekomst zijn er bemoedigende signalen, schrijft vermogensbeheerder DWS in zijn analyse 'Emerging turnaround?'.

Elke Speidel-Walz, hoofdeconoom voor opkomende markten bij DWS, vat de huidige situatie als volgt samen: “Het macro-economische beeld voor de opkomende markten verbetert. De kans op verdere renteverhogingen door de Fed is verkleind en er zijn tekenen van vooruitgang in het handelsgeschil tussen de VS en China. Vooral de recente sterke cijfers van de maakindustrie en de betere Aziatische exportcijfers zorgen voor optimisme. Toch blijft waakzaamheid geboden aangezien niet alle risicofactoren verdwenen zijn.”

DWS wijst op de aandelenmarkten naar de solide bedrijfsresultaten, de bovengemiddelde groei en de aanhoudend lage inflatiecijfers. Vooral over de Aziatische opkomende markten is DWS positief gestemd, terwijl de vermogensbeheerder wat voorzichtiger geworden is over Brazilië.

De obligaties van de opkomende markten hebben een deel van hun relatieve aantrekkelijkheid verloren vanwege hun sterke prestaties in het eerste kwartaal, vindt DWS. “Zowel overheidsobligaties als bedrijfsobligaties worden daarom als tactisch neutraal beoordeeld.”

Toch beschouwt DWS een brede mix van high-yield staats- en bedrijfsobligaties uit verschillende regio's als de beste manier om te ontsnappen aan de low yield-omgeving van de meeste ontwikkelde landen. “Maar zelfs voor die brede mix blijven we zorgvuldig selecteren. Zo geven we nu de voorkeur aan Turkse staatsobligaties in harde valuta boven Braziliaanse staatsobligaties.”