BNY Mellon Investment Management: Meer in aandelen met oog op snel herstel

De wereldeconomie heeft waarschijnlijk het ergste achter de rug en de ogen zijn na de dip in activiteit en de lockdowns gericht op herstel. BNY Mellon Investment Management acht de tijd daarom rijp om weer meer in aandelen en bedrijfsobligaties te beleggen.

‘In het scenario dat wij het meest waarschijnlijk achten, is er geen tweede golf en krijgen we een V-vormig herstel’, stelt Shamik Dhar, chief economist van BNY Mellon IM, vooruitblikkend op het derde kwartaal in de nieuwste editie van Vantage Point. ‘Dit betekent dat de gezondheidszorg in staat is om nieuwe uitbraken te managen, een nieuwe ronde van lockdowns voorkomen wordt en het bbp in de meeste landen herstelt tot pre-crisis niveaus midden 2021.’

Het team van Dhar ziet de kans op dit scenario 50%. Een U of W-vormig herstel schatten de economen in op 30% waarschijnlijkheid. Als dit uitkomt dan zullen de markten opnieuw in een dip kunnen raken, die langer zal duren dan de eerste van begin dit jaar. Een derde en minst waarschijnlijk scenario is dat een nieuwe virusgolf het herstel definitief zal smoren en een deglobaliseringstrend in gang zet.

‘Als gevolg hiervan is onze beleggingsvisie genuanceerd: voorzichtig maar geleidelijk opvoeren van de allocatie naar risicovolle beleggingen, zoals aandelen en bedrijfsobligaties, maar naar lager-dan-normale niveaus van overall portefeuillerisico, gepaard met hedges waar mogelijk’, verwoordt Dhar de strategie van de Amerikaanse assetmanager voor de komende maanden.