BNY Mellon IM lanceert drie nieuwe efficient beta obligatiefondsen

BNY Mellon Investment Management, een van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders met $2 biljoen aan beheerd vermogen, voegt drie nieuwe obligatiefondsen toe aan in het groeiende efficient beta assortiment.

De nieuwe fondsen zijn: het BNY Mellon Efficient Global IG Corporate Beta Fund, het BNY Mellon Efficient US Fallen Angels Beta Fund en het BNY Mellon Efficient Global High Yield Beta Fund. Het beheerd vermogen van de efficent beta strategieën is in de eerste helft van dit jaar uitgekomen op $8,8 miljard, waaronder ook het BNY Mellon Efficient US High Yield Beta Fund valt, dat sinds lancering in 2017 zo’n $1,1 miljard heeft aangetrokken.

De fondsen worden beheerd door Mellon Investments Corporation (Mellon), een onderdeel van BNY Mellon Investment Management dat zich onder meer toelegt op innovatie in indexering, de handel in vastrentende waarden en het beheren van kwantitatieve actieve strategieën.

Efficient beta verwijst naar technieken om indexachtige of betere rendementen te behalen door inefficiënties, zoals rigide indexregels en aanzienlijke transactiekosten, aan te pakken. De fondsen maken voor de uitvoering bijvoorbeeld gebruik van portefeuilletransacties, derivaten en exchange traded funds om de kosten te verlagen en de liquiditeit te verbeteren, en voor het samenstellen van portefeuilles van door Mellon zelf ontwikkelde kredietmodellen.