PGIM vergroot focus op ESG met nieuw PGIM Global Total Return ESG Bond Fund

Vermogensbeheerder PGIM, met $1.500 miljard onder beheer één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld en onderdeel van Prudential Financial., (PFI) (NYSE: PRU) breidt haar ESG-aanbod uit met de introductie van het PGIM Global Total Return ESG Bond Fund. Het fonds is de tweede ESG UCITS-strategie die buiten de Verenigde Staten wordt aangeboden en wordt beheerd door een ervaren team van beleggingsprofessionals van PGIM Fixed Income - Robert Tipp, Michael Collins en Matthew Angelucci. Het trio beheert ook het PGIM Global Total Return Bond Fund, dat in 2017 werd gelanceerd.

ESG-overwegingen zijn volledig geïntegreerd in alle beleggingsprocessen van PGIM Fixed Income. Om de impact op milieu en samenleving te meten, maakt PGIM Fixed Income gebruik van een eigen beoordelingskader. Alle emittenten krijgen zodoende een ESG-impactrating, dat wordt toegekend door een team van meer dan 110 analisten.

Het nieuwe PGIM Global Total Return ESG Bond Fund heeft tot doel een rendement te behalen dat hoger is dan de Bloomberg Barclays Global Aggregate Index.

Het fonds belegt in een gespreide portefeuille van wereldwijde vastrentende waarden, waaronder investment grade en high yield, gedenomineerd in Amerikaanse dollar, euro, yen of in andere valuta's van ontwikkelde of opkomende markten.