De trends op het gebied van kantoorinrichting

Met onder andere de opkomst van het ‘Nieuwe Werken’ en het veelvuldige gebruik van de Cloud zijn er veel veranderingen zichtbaar op het gebied van kantoorinrichting. De trend van het gezond en bedachtzaam leven treed ook de kantoor omgeving binnen. De nieuwste trends op het gebied van kantoorinrichting vind je hier.

Kantoor

Duurzame verlichting

Met de opkomst van LED verlichting zijn velen al overgestapt op het gebruik van deze duurzame energie variant. Dit is ook niet gek wanneer je jezelf bedenkt dat een LED lamp gemiddeld 30 (!) jaar meegaat. Daarbij bespaar je met LED verlichting ook een flinke duit op de kosten, verlicht het efficiënter en is het zachter voor de ogen. LED verlichting kan wat duurder zijn in aankoop, maar op de juiste webshop in verlichting kun je vele varianten vinden, voor een schappelijke prijs. Het is de investering hoe dan ook meer dan waard. Je komt deze vorm van verlichting dan ook tegen bij vele duurzame marktleiders, zoals Henkel.

Natuur naar binnen

Groen in de werkomgeving is van groot belang. Het zorgt niet alleen voor een hogere kwaliteit lucht, maar ook voor een ontspannen werksfeer. Natuurlijk groen motiveert punitiviteit en geeft energie aan medewerkers. Steeds meer werkruimtes concentreren zich op het groene aandeel in de kantoorruimte. Een aantal simpele kantoorplanten is niet langer voldoende. De indoor kruidentuinen, natuurlijke meubelstukken en verticale tuinen zijn in steeds meer kantoorruimten terug te vinden.

Kantoorwerk

Technologie

Met de moderne manier van werken in deze tijd is het van belang om technologie op een slimme manier te integreren in de kantoorinrichting. Zorg ervoor dat kabels weggewerkt zijn zodat het overzicht en de werkruimte bewaard blijven. Maar ook technische gadgets worden steeds belangrijker in de kantoorinrichting. Zo zie je bijvoorbeeld veel vaker draadloze opladers geïntegreerd in het bureau, een multimedia Touch screen of een standaard tablet uitrusting voor iedere werkplek.

Huiskantoor

Gebalanceerd leven

De nadruk ligt de laatste jaren op een gezond en gebalanceerd leven. Dit geld niet alleen voor de leefomgeving maar net zo goed voor de werkomgeving. Moderne bedrijven als Google en Facebook spelen hier slim op in. Ze bieden de medewerkers alle mogelijkheden om zich zo goed mogelijk ‘thuis’ te voelen. Een kantine met gezonde en verse producten, fitness mogelijkheden, een ‘break out room’, wandel routes en ga zo maar door. Bedrijven doen steeds meer hun best om medewerkers een optimale werkplek te geven. Dit bevorderd niet alleen de motivatie tot werk, maar draagt ook mee aan een stukje reputatie management.