Capital Group wordt warm van Amerikaanse HVAC

Meer overheidsstimulus en strengere regelgeving betekenen mogelijk goed nieuws voor de groei van de Amerikaanse HVAC-sector (verwarming, ventilatie en airconditioning) de komende jaren, aldus Capital Group.

“Een deel van het infrastructuurplan van de Amerikaanse regering omvat bijvoorbeeld de bouw van nieuwe scholen en de renovatie van bestaande. Die moeten voldoen aan de strengere bouwvoorschriften en normen voor de luchtkwaliteit binnenshuis die onlangs zijn ingevoerd.”

“Dit is meer dan een kortstondige stimulans voor de sector. Verwarming en airconditioning spelen een belangrijke rol in de ESG-evolutie. HVAC-koeling is verantwoordelijk voor ongeveer 25% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Betere verwarming en airconditioning zijn dan ook relatief eenvoudige manieren om het energieverbruik te verminderen. Een sterkere stimulans om systemen te upgraden kan de vervangingscyclus van commerciële HVAC's in het komende decennium versnellen, wat op zijn beurt de groei voor de fabrikanten en leveranciers de komende jaren ondersteunt.”

Capital Group geeft het voorbeeld van het Amerikaanse Carrier Global, dat oplossingen biedt op het gebied van verwarming, airconditioning en koeling. Carrier Global zou moeten profiteren van het economisch herstel en van de naar schatting 50.000 scholen in de VS die hun HVAC-systemen zullen moderniseren.

“Carrier Global heeft ook slimme functies in zijn producten ontwikkeld, die zijn groei op lange termijn moeten stimuleren. Carrier heeft bijvoorbeeld een softwarepakket waarmee gebouwbeheerders de ventilatie, luchtvochtigheid, filtratie en het onderhoud in hun gebouwen kunnen bewaken en beheren. Het bedrijf heeft ook een app waarmee consumenten de luchtkwaliteit van scholen, restaurants of kantoren kunnen nagaan.”

“Dit soort technologisch leiderschap geeft Carrier Global niet alleen een voorsprong op zijn concurrenten, het is ook een bijzonder aantrekkelijk bedrijfsmodel. De technologie kan terugkerende inkomsten genereren, niet alleen door het onderhoud van zijn apparatuur, maar ook in het onderhoud van zijn softwareproducten.”