Na slechts vijf maanden doorbreekt de VanEck Ethereum ETN de grens van $ 100 miljoen

Eind maart introduceerde VanEck de VanEck Vectors Ethereum ETN. Inmiddels, nog geen half jaar later, is het belegd vermogen van deze ETN door de grens van $ 100 miljoen gegaan. "Ethereum is na Bitcoin de nummer twee op de cryptovalutamarkt", legt Martijn Rozemuller, CEO van VanEck Europe, uit. "De sterke groei van deze ETN laat zien dat we met ons aanbod van eenvoudige en kostenefficiënte beleggingsinstrumenten in cryptovaluta's tegemoetkomen aan de wensen van beleggers."

Ethereum kan op veel meer manieren worden gebruikt dan Bitcoin. Het Ethereum-platform kan namelijk worden ingezet voor tal van andere op blockchain gebaseerde toepassingen. Zo zijn smart contracts, getokeniseerde beleggingen en gedecentraliseerde financiële oplossingen veelal gebaseerd op Ethereum. Maar ook andere cryptovaluta's gebruiken Ethereum als technisch platform.

Na de Bitcoin-ETN, die eind 2020 op de beurs werd geïntroduceerd, is de Ethereum-ETN de tweede beursgenoteerde crypto-ETN van VanEck. In de afgelopen dertig dagen had deze ETN de smalste spreads en de hoogste handelsvolumes van al zijn Europese concurrenten. Binnenkort introduceert VanEck nog drie extra ETNs voor cryptovaluta's. Daarmee versterkt de vermogensbeheerder zijn voortrekkersrol op het gebied van innovatieve en toekomstgerichte beleggingsoplossingen.

De met onderpand gedekte ETN volgt de ontwikkeling van de Ethereum-koers

De VanEck Vectors Ethereum ETN volgt de koers van de MVIS CryptoCompare Institutional Ethereum Index. De koers van deze index is rechtstreeks gekoppeld aan de ethereumkoers. Dankzij de notering van de ETN in het gereguleerde segment van Euronext en Deutsche Börse Xetra kunnen beleggers het nieuwe product op dezelfde manier kopen en verkopen als andere gereguleerde beursproducten.

Om de veiligheid van de cryptovaluta's in zijn ETNs te waarborgen maakt VanEck gebruik van de diensten van Bank Frick. Dit is een in EER -land Liechtenstein gereguleerde bewaarder, waar de cryptovaluta's in een zogenoemde 'cold storage' worden opgeslagen.

Ethereum etf