Nuveen lanceert Nuveen Natural Capital en Nuveen Infrastructure op zijn real assets platform

Nuveen, een toonaangevende wereldwijd opererende vermogensbeheerder, verbetert zijn Real Assets-platform door het samenbundelen van zijn activiteiten op het gebied van niet-beursgenoteerde real assets en de lancering van twee nieuwe business units. Zo ontstaat een gestroomlijnd platform dat tegemoetkomt aan de groeiende vraag van beleggers om steeds meer te alloceren naar reële- en alternatieve beleggingen. 1.

Uit onderzoek1 van Nuveen blijkt dat meer dan twee derde van de institutionele beleggers van plan is om hun allocatie naar infrastructuur, beleggingen in natuurlijke hulpbronnen en andere alternatieve beleggingen te verhogen. Op die manier proberen zij hun exposure aan klimaatgerelateerde financiële risico's te verminderen en portefeuilles af te stemmen op de overgang naar een duurzame CO2-arme economie.

Het nieuwe platform bestaat uit de asset classes vastgoed, landbouwgrond, infrastructuur, bosbouw, agribusiness- en grondstoffendiensten die zullen worden ondergebracht in drie kernpijlers. Twee van deze pijlers zijn nieuw: Nuveen Natural Capital en Nuveen Infrastructure. De twee nieuwe pijlers komen naast Nuveen Real Estate te staan, en worden aangevuld met expertise uit de private impact- en grondstoffendiensten van Nuveen.

Mike Sales CEO Real Assets bij Nuveen zegt: “Wij zijn zeer verheugd dat wij onze Real Assets-propositie kunnen versterken, onder meer door expertise samen te brengen in de nieuw gelanceerde Nuveen Infrastructure- en Nuveen Natural Capital-bedrijven. De vraag van beleggers naar real assets neemt in hoog tempo toe. Door onze expertise in alternatieve beleggingen samen te brengen, zijn we beter gepositioneerd om in te spelen op die groeiende vraag naar duurzaam beheerde langetermijnbeleggingen.

De versterking van het platform betekent een belangrijke volgende stap in onze doelstelling om de toonaangevende vermogensbeheerder in dergelijke beleggingen te zijn. Een vermogensbeheerder die tevens op een duurzame manier belegt ten behoeve van onze klanten en de samenleving als geheel.”

Het nieuwe platform biedt beleggers toegang tot alfagedreven strategieën die worden uitgevoerd op basis van de duurzame beleggingsfilosofie van Nuveen. Met $ 150 miljard aan beheerd vermogen is Nuveen wereldwijd een van de grootste beheerders van real assets. Het platform gaat in januari 2022 van start onder leiding van Mike Sales, CEO Real Assets bij de vermogensbeheerder

Overzicht van Nuveen Real Assets

Nuveen Natural Capital - dit nieuwe aanbod combineert Westchester Group Investment Management, Nuveens landbouwgrond beleggingsbedrijf met meer dan $7,7 miljard aan landbouwgrond onder beheer, met GreenWood Resources, dat gespecialiseerd is in de verwerving en het beheer van bosbouwbeleggingen met momenteel $1,5 miljard aan houtgrondbeleggingen op terrein van in totaal meer dan 300.00 ha. Martin Davies, de huidige CEO van Westchester Group, zal Nuveen Natural Capital leiden.

Nuveen Infrastructure – deze pijler combineert private equity en equity-achtige strategieën via Glennmont Partners, een van Europa's grootste beheerders van fondsen voor hernieuwbare energie met meer dan $2 miljard aan beheerd vermogen. Dit gebeurt naast Nuveens bestaande gediversifieerde private infrastructuurplatform en haar agribusiness - AGR Partners. Na 16 jaar op de teller bij Nuveen, wordt Biff Ourso Global Head van Nuveen Infrastructure

Nuveen Real Estate – Nuveen Real Estate, een van ’s werelds grootste vastgoedbeheerders met meer dan $133 miljard aan beheerd vermogen, blijft onder leiding staan van Chris McGibbon. De opdracht blijft ongewijzigd. Het bedrijf bestaat uit zes kernactiviteiten in de sectoren detailhandel, kantoren, logistiek, wonen, commercieel vastgoed, schuldpapier en alternatieve beleggingen