#MeetLFDE - Interview met Léna Jacquelin

Lena jacquelin2

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Met het diploma van de Ecole Supérieure d'Ingénieurs Leonard de Vinci in Parijs op zak, met als specialisatie marktfinanciering, ben ik sell-side analiste geworden. In 2015 ben ik bij Natixis IM Asia in Singapore gaan werken, waar ik zes jaar heb gewoond. In 2018 ben ik buy-side aandelenanaliste geworden en ben ik lid geworden van het beleggingscomité van een techfonds. In 2019 werd ik lid van het beleggingscomité van een Global Sport-fonds. In maart 2021 ben ik naar Frankrijk teruggekeerd als analiste in het team Internationale thematische aandelen van La Financière de l'Echiquier.

Wat zijn je favoriete beleggingsthema's?

De thema’s die de wereld van morgen beïnvloeden! Door mijn achtergrond als ingenieur kom ik natuurlijk al snel terecht bij innovatie in het algemeen en het ruimte-ecosysteem in het bijzonder, waarvan het potentieel oneindig lijkt. Ik heb ook grote belangstelling voor duurzame energie. Als beleggers hebben we een rol te spelen in het versnellen van duurzame groei en het opbouwen van een verantwoordelijker wereld.

Heb je een passie?

Ik heb belangstelling voor veel dingen. Ik leer graag nieuwe dingen, als zelfstudie, en ik houd van debatteren. Ik houd van tech, videogames, kunst - vooral schilderen -, dans, klassieke dans en streetdance, architectuur, bonsai, yoga, noem maar op. Deze nieuwsgierigheid heb ik waarschijnlijk te danken aan mijn vele reizen naar Azië. Ik probeer mijn dorst naar kennis in mijn werk te gebruiken door een holistische visie op mijn beleggingsideeën toe te passen.

Wat zou je eerste maatregel zijn als je president van Frankrijk was?

Mijn jaren in het buitenland hebben me meer inzicht in Frankrijk gegeven en ik denk dat we ons moeten laten inspireren door de doeltreffende maatregelen die elders zijn genomen. In Frankrijk zou de prioriteit liggen bij VEREENVOUDIGEN! Alles, de manier waarop de Franse staat werkt, onze besluitvorming... Ik zou ook openheid naar de wereld willen aanmoedigen. Om de groei te stimuleren, zou ik de Franse economie toekomstgericht maken en grootschalige technologiebedrijven ondersteunen, zodat we kunnen concurreren met de wereldmachten China en de Verenigde Staten.