Ignace De Coene vervoegt (opnieuw) DPAM als Equity Fund Manager

Na de aangekondigde benoeming van Johan Van Geeteruyen tot Chief Investment Officer (CIO) Fundamental Equity aan het begin van het derde kwartaal, is DPAM verheugd om opnieuw goed nieuws te kunnen meedelen over de verdere evolutie van dit team.

Ignace de coene
Ignace De Coene

Fundamenteel aandelenbeheer is een van de kerngebieden van DPAM's expertise en is in de loop der jaren systematisch gegroeid. Als onderdeel van onze ambitie om te blijven investeren in de ontwikkeling van deze expertise is Ignace De Coene (opnieuw) toegetreden tot DPAM als Equity Fund Manager. Hij zal samen met Jonathan Graas de thematische aandelenstrategieën US Dividend en Agri-food beheren.

Ignace De Coene is een senior beleggingsprofessional met meer dan 25 jaar ervaring. Hij begon zijn professionele loopbaan in 1996 als fondsbeheerder en sectoranalist. Hij werkte voor Fortis Groep als Investor Relations Manager tot 2007, waarna hij DPAM (toen Petercam ) vervoegde. Hij was Head of Buy-side Analysts en werd daarna bij de oprichting, Fund Manager van de strategieën Agrivalue, World & EU Dividend. Na een korte periode als Head of Equity funds bij Quintet/Puilaetco vervoegt hij dus opnieuw DPAM om deze vertrouwde strategieën mee te beheren .

In het kader van deze evolutie breidt Jonathan Graas, senior Equity Fund Manager, zijn werkterrein uit als co-manager van de duurzame en thematische strategieën, samen met Tom Demaecker en Dries Dury, senior Equity Fund Managers. De teambenadering die sinds de oprichting van de franchise werd ingevoerd, blijft dus behouden, samen met de eigen ESG-screening aan de hand van scorecards in combinatie met een value chain approach voor de aandelenselectie De ’conviction-based’ aanpak van DPAM zal op die manier verder bijdragen tot het genereren van toegevoegde waarde voor beleggers.

Johan Van Geeteruyen, CIO Fundamental Equity, licht toe: "De terugkeer van Ignace De Coene naar DPAM zal van grote toegevoegde waarde zijn voor onze organisatie. Met dit zeer ervaren team verzekeren we de continuïteit van de expertise dankzij de unieke combinatie van een consistent beleggingsproces en de inzet van een robuust, ’conviction-based’ onderzoeksteam."