BMO’s Steven Bell verwacht kerstrally op de aandelenbeurzen

Wereldwijd neemt de economische groei toe en de prognoses voor bedrijfsresultaten verbeteren. Twee ontwikkelingen die ervoor zorgen dat Steven Bell van BMO Global Asset Management verwacht dat de aandelenmarkten het goed blijven doen en afstevenen op een kerstrally. Dit stelt de econoom in zijn wekelijkse commentaar 'Fuel for a Santa Claus rally .

“Het economisch herstel gaat wereldwijd verder, ondanks bevoorradingsproblemen en stijgende energiekosten. De Verenigde Staten lopen aan kop; de GDP Nowcast van de Atalanta Federal Reserve, een indicator waar alle economische activiteit in wordt meegenomen, steeg fors. En een sterkere economische groei betekent ook betere bedrijfsresultaten.” .

“De problemen met de toelevering van producten beginnen af te nemen. De export vanuit Korea en China stijgt weer. Ook de file van vrachtschepen die wachten voor de Amerikaanse westkust lijkt de komende weken langzaamaan minder te worden, wat betekent dat zij hun vracht in de havens kunnen gaan lossen. Na de kerstdrukte zal dit bedrijven de mogelijkheid geven eindelijk hun voorraden weer op te bouwen - voorraden die momenteel op gevaarlijk lage niveaus liggen. .

Consumenten hebben door covid ook nog geldreserves en de investeringen nemen toe. De rente zal wel gaan stijgen in de VS en het Verenigd Koninkrijk, maar dat gaat langzaam. Bovendien trekken aandelen zich meestal niks aan van stijgende rentes zolang de economie groeit.”