ONWARD's ARCIM-therapie heeft potentieel om mobiliteit en functie in handen en armen te herstellen na een dwarslaesie

Nature Neuroscience heeft gisteravond een artikel gepubliceerd waarin het potentieel van de ARCIM-therapie van ONWARD wordt aangetoond om de mobiliteit van handen en armen te herstellen na dwarslaesie.

De publicatie bevat preklinisch onderzoek dat werd uitgevoerd door neurowetenschappers van de EPFL, de Universiteit van Fribourg en de Universiteit van Pittsburgh. Het onderzoeksinitiatief werd gesponsord door de Wyss Foundation, ONWARD, de Bertarelli Foundation, de Zwitserse National Science Foundation, en het Horizon 2020-programma van de Europese Unie.

Dave Marver, CEO van ONWARD reageert in een persbericht: "We bereiden ons voor op de lancering van onze transcutane ARCEX-therapie voor het herstel van de hand- en armfunctie ergens in 2023. De bevindingen uit deze Nature Neuroscience-publicatie suggereren dat er ook een rol kan zijn weggelegd voor ARCIM-therapie om mensen met een dwarslaesie te helpen hun arm- en handfunctie te herstellen. De grotere precisie van de stimulatie die door onze implanteerbare ARCIM-therapie wordt geleverd, kan namelijk verdere voordelen bieden."

"Kleine verbeteringen in de hand- en armfunctie bieden grote voordelen op het gebied van onafhankelijkheid en levenskwaliteit. De huidige benaderingen zoals functionele elektrische stimulatie (FES) veroorzaken vermoeidheid en slagen er niet in de driedimensionale bewegingen te ondersteunen die nodig zijn voor activiteiten van het dagelijks leven", aldus Grégoire Courtine, professor aan de EPFL en co-auteur van het Nature Neuroscience-artikel. "ONWARD's transcutane ARCEX-therapie zou een grote impact kunnen hebben als ze volgend jaar zoals verwacht op de markt komt, maar preklinisch onderzoek suggereert dat de implanteerbare ARCIM-therapie nog meer effect zou kunnen hebben. We kijken ernaar uit om deze aanpak in de komende maanden bij mensen te bestuderen."