Binance zal zich niet aanmelden bij de FSMA

Binance heeft vandaag aangekondigd dat het zich niet zal aanmelden bij het register van de aanbieders van diensten voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA).

Deze aanmelding bij het register van de aanbieders van diensten voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta van de FSMA is van toepassing op dienstverleners in de sector, zoals handelsplatforms voor cryptomunten, custodians, dienstverleners die cryptoportefeuilles bewaren (wallets), automatische distributeurs van cryptomunten, enz.

“De verplichte registratie bij de FSMA geldt alleen voor dienstverleners die vallen onder het Belgische recht of het recht van een andere lidstaat van de Europese Economische Ruimte en die een vestiging hebben in België,” verklaart Martin Bruncko, Executive Vice President van Europa bij Binance, in een persbericht.

“Er is momenteel geen sprake van een lokale vestiging wat een vereiste is voor een registratie. Dit zal geen impact hebben voor onze Belgische gebruikers, we behouden een duidelijke focus op de lokale markten in de toekomst,” besluit Bruncko.