Columbia Threadneedle voltooit rebranding van BMO Global Asset Management (EMEA)

Columbia Threadneedle Investments (Columbia Threadneedle), een wereldwijd toonaangevende vermogensbeheerder, heeft de rebranding van BMO Global Asset Management (EMEA) afgerond. Vanaf vandaag zijn alle producten en spaarprogramma’s, de website en de juridische entiteiten onder één wereldwijde merknaam samengebracht.

BMO GAM (EMEA) werd afgelopen november onderdeel van Columbia Threadneedle Investments. De twee vermogensbeheerders vullen elkaar uitstekend aan. Columbia Threadneedle is een wereldwijd actieve vermogensbeheerder met sterke posities en langetermijnprestaties in belangrijke beleggingssegmenten en in vastgoed. BMO GAM (EMEA) is een toonaangevende aanbieder van Liability Driven Investing en fiduciair management. Het bedrijf heeft een zeer goede reputatie op het gebied van duurzaam beleggen en is sterk vertegenwoordigd in zowel traditionele als alternatieve beleggingssegmenten.

Columbia Threadneedle, de merknaam van de twee samengevoegde partijen, heeft nu $699 miljard onder beheer, verdeeldover een breed scalaaan beleggingscategorieën zoals aandelen, obligaties en alternatieve strategieën. Daarnaast heeft de vermogensbeheerder ook nog een uitgebreid pallet aan andere beleggingsoplossingen.

Verandering fondsnamen

Vanaf vandaag veranderen een aantal van de fondsnamen van Columbia Threadneedle waardoor er voor klanten meer duidelijkheid ontstaat:

  • De fonds in het Verenigd Koninkrijk krijgen ter vervanging van de BMO en Threadneedle voorvoegsels de afkorting CT voor hun naam
  • Ook de BMO juridische namen veranderen
  • Alle BMO-merknamen van in Europa geregistreerde fondsen krijgen eveneens het CT-voorvoegsel.
  • De Threadneedle Luxembourg SICAV fondsen krijgen het CT-voorvoegsel in een later stadium.

Nick ring ceo emea columbia threadneedle investments
Nick Ring, CEO EMEA
Columbia Threadneedle Investments
In een reactie op het afronden van de integratie van de twee merknamen zegt Nick Ring, CEO EMEA van Columbia Threadneedle Investments: “Het samenbrengen van onze producten en strategieën onder de wereldwijde merknaam Columbia Threadneedle Investments is een belangrijke stap in de integratie van BMO GAM (EMEA) in ons bedrijf. Wij zijn zeer blij dat we ons brede aanbod van producten nu onder één naam kunnen aanbieden, met een pallet van oplossingen voor de verschillende wensen van onze klanten.”

Volgens Ring kan het samengevoegde bedrijf zijn klanten nu nog beter bedienen: “We kunnen nu nog meer diepgravende research en beleggingsinzichten bieden en beschikken samen over een breder scala aan beleggingsmogelijkheden. Een van onze speerpunten blijft ons engagement voor duurzaam beleggen.”