State Street Global Advisors Lanceert SPDR MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned UCITS ETF

State Street Global Advisors, het vermogensbeheerbedrijf van State Street Corporation (NYSE: STT) lanceert de SPDR MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned UCITS ETF.

Het fonds is een aanvulling op de bestaande reeks van vijf aandelen-ETF’s in lijn met het klimaatakkoord van Parijs, gebenchmarkt aan de MSCI Climate Paris Aligned Indexes. De SPDR ETF’s zijn ontworpen om beleggers in staat te stellen de CO2-uitstoot van hun portefeuilles snel, effectief en efficiënt af te bouwen, met minimale verstoring.

Antoine Lesné, hoofd SPDR ETF Strategy & Research EMEA: "Bedrijven in opkomende markten streven naar het bieden van klimaatoplossingen en zullen niet alleen een deel van de productie en de arbeidskrachten moeten leveren die nodig zijn voor het ontwikkelen van een nieuwe klimaat neutrale economie. Zij moeten ook innoveren en maatregelen nemen die in overeenstemming zijn met het Akkoord van Parijs - dat streeft naar het beperken van de gemiddelde stijging van de wereldwijde temperatuurstijging tot 1,5°c in 2050. Opkomende markteconomieën zullen ook moeten sturen op het beperken van hun CO2-voetafdruk naarmate de stijging van de levensstandaard zorgt voor verdere toename van de binnenlandse vraag en de wereldwijde consumptie."