Thomas & Piron neemt de Zwitserse vennootschap Epiney Holding over

Thomas & Piron versterkt zijn aanwezigheid in Zwitserland met een nieuwe overname: Epiney Holding SA, een onderneming die gespecialiseerd is in bouw, burgerlijke bouwkunde, speciale werken en steigers. Deze nieuwe verwerving vertegenwoordigt 200 nieuwe werknemers en een omzet van ongeveer 25 miljoen euro

Jean-Daniel Epiney, Epiney Holding SA licht in in een persbericht toe: "Wij zijn verheugd toe te treden tot de "THOMAS & PIRON"-groep met wie wij veel van dezelfde waarden delen. De filosofie van Epiney Holding SA is gebaseerd op de ondersteuning van de klanten en de individuele opvolging van de dossiers. Professionaliteit en dialoog staan ook - en vooral - bij ons centraal. Deze integratie zal ons in staat stellen onze ontwikkeling in onze mooie regio Wallis voort te zetten en de duurzaamheid van onze verschillende entiteiten te garanderen.”

Edouard Herinckx, CEO Thomas & Piron voegt hieraan toe: "In 2020 is Groupe Dumas toegetreden tot ons bedrijf, waardoor Zwitserland wordt toegevoegd aan onze internationale aanwezigheid. Vandaag kan ik met veel enthousiasme aankondigen dat wij onze aanwezigheid in Zwitserland uitbreiden met de overname van Epiney Holding, dat in dezelfde regio, Wallis, is gevestigd. Het doel van deze overname is synergieën tot stand te brengen tussen Epiney Holding en Dumas en nieuwe contracten in de regio te verwerven. Onze expansiestrategie blijft dezelfde: wij geven de voorkeur aan het respect van de werknemers door hen de nodige autonomie te laten om de activiteiten voort te zetten en tegelijk het aanbod van de groep Thomas & Piron te vervolledigen.”

De overname van Galère eind 2021 had al een extra groeipool binnen de Groep opgeleverd. Thomas & Piron had in 2021 een omzet van 696 miljoen euro bereikt, een stijging met 10%, en deze groei zal in 2022 aanhouden.

Epiney Holding SA werd opgericht in 2011 en telt momenteel 5 vennootschappen:

  1. Emery Epiney SA
  2. Jules Rey Construction SA
  3. Salamin Construction SA
  4. Ramsauer Echafaudages SA
  5. Gravière de Tzararogne SA