Vivian Riefberg vervoegt de Raad van Bestuur van ONWARD Medical

Medtech ONWARD Medical N.V. ONWD) kondigde vandaag de benoeming aan van Vivian Riefberg tot niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur. Mevrouw Riefberg zal onmiddellijk toetreden tot de Raad van Bestuur en zitting nemen in het Compensation Committee. Haar benoeming tot bestuurslid zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de volgende Algemene aandeelhoudersvergadering.

"Vivian Riefberg is een vooraanstaand expert op het gebied van gezondheidszorg, overheid en strategie. Ik ben verheugd en vereerd haar in onze Raad van Bestuur te mogen verwelkomen", aldus Dave Marver, Chief Executive Officer. "Vivian brengt een rijke kennis mee van de instellingen waarmee we zullen samenwerken om onze nieuwe therapieën op de markt te brengen, waaronder de U.S. Veterans Health Administration. Haar ervaring en inzichten zullen van onschatbare waarde zijn bij onze inspanningen om een geheel nieuw therapeutisch domein in neuromodulatie te creëren en mensen met dwarslaesie en andere bewegingsstoornissen te helpen."

"ONWARD heeft de kans om een heel bijzondere onderneming op te bouwen die zowel succesvol als impactvol is", aldus Vivian Riefberg. "Ik heb het voorrecht gehad om tijdens mijn carrière veel toonaangevende bedrijven te begeleiden. ONWARD heeft de kans om mensen met een dwarslaesie te helpen door gebruik te maken van baanbrekende wetenschap, technologie en intellectuele eigendom, gevoed door een oprechte missie."

In 2020 ging mevrouw Riefberg met pensioen als senior partner bij McKinsey & Company, waar zij verschillende leidinggevende functies bekleedde, waaronder leider van de Public Sector Practice for the Americas en co-leider van de U.S. Health Care REIT practice. Zij maakte deel uit van de wereldwijde raad van bestuur van McKinsey & Company en van het comité voor de evaluatie en ontwikkeling van wereldwijde partners. Mevrouw Riefberg is momenteel Professor of Practice aan de University of Virginia Darden School of Business waar zij de David C. Walentas Jefferson Scholars Chair bekleedt. Bij Darden richt mevrouw Riefberg zich op gezondheidszorg, consulting en strategie in de particuliere, openbare en non-profitsector. Haar nadruk ligt op senior executive leadership, inclusief leidinggeven in tijden van onzekerheid en crisis, oplossingen en innovaties in de gezondheidszorg, en vrouwelijk leiderschap.

Mevrouw Riefberg is lid van de raad van bestuur van Signify Health, K Health en Lightrock, een bedrijf dat investeert in impact, evenals van het Public Broadcasting System (PBS), Johns Hopkins Medicine, de Lorna Breen Heroes Foundation en het National Education Equity Lab. Ze is ook lid van de adviesraad van het Smithsonian's geplande American Women's History Museum. Eerder was zij lid van de raad van bestuur van het U.S. National Institutes of Health (NIH) Clinical Center Board of Governors en van de NIH Advisory Board for Clinical Research. Ze was ook lid van de Raad van Bestuur van het Partnership for a Healthier America (PHA), een non-profit die is opgericht om inspanningen te mobiliseren om het probleem van obesitas bij kinderen op te lossen als uitvloeisel van de Let's Move-campagne van First Lady Michelle Obama.

Mevrouw Riefberg spreekt regelmatig op verschillende conferenties, waaronder het World Economic Forum in Davos. Ze levert ook bijdragen aan toonaangevende publicaties over het verbeteren van de Amerikaanse gezondheidszorg, het aanpakken van de productiviteit van de overheid en leiderschap van vrouwen.

Ze heeft een B.A., magna cum laude in geschiedenis van Harvard-Radcliffe College en een M.B.A. met onderscheiding van de Harvard Business School.