AXA Investment Managers lanceert Nasdaq 100 UCITS ETF om haar ETF-platform verder uit te breiden

Vermogensbeheerder AXA Investment Managers (AXA IM) kondigt de lancering aan van de Nasdaq 100 UCITS ETF om haar in september 2022 gelanceerde ETF-platform verder uit te breiden.

De in USD luidende passieve ETF zal de Nasdaq 100 Index® fysiek repliceren en tegen een kostprijs van 14bps op de markt worden gebracht, een van de goedkoopste ETF's die deze index volgen. AXA IM gelooft dat de nieuwe ETF transparantie, liquiditeit, kostenefficiëntie en belastingefficiëntie voor beleggers zal bieden dankzij de Ierse vestiging.

De ETF wil de prestaties volgen van een van de meest vooraanstaande Amerikaanse aandelenindices door te beleggen in effecten die deel uitmaken van de Nasdaq 100 Index®, waar de grootste moderne industriële en technologiebedrijven van de VS zijn ondergebracht. Het is een aanvulling op de bestaande en erkende reeks technologiefondsen van AXA IM.

Het biedt beleggers blootstelling aan de kracht van de Amerikaanse economie en aan 100 van de grootste en meest innovatieve niet-financiële Amerikaanse bedrijven in een groot aantal subsectoren in één enkele verpakking, evenals aan wereldwijde bedrijven die inkomsten halen uit landen buiten de VS, wat leidt tot een grotere diversificatie van de portefeuille.