DWS: Jaar van het Konijn wordt goed jaar voor Chinese aandelen en economie

Chinese aandelen gaan een goed jaar tegemoet, zegt Sean Taylor, beleggingsstrateeg voor Azië/Pacific bij DWS in zijn (bijgevoegde) Focus on: China in the Year of the Rabbit.

Het Jaar van het Konijn, dat zondag begint, brengt volgens de Chinezen geduld, geluk en vrede met zich mee. Het wordt, zegt Taylor, in ieder geval een goed jaar voor Chinese aandelenmarkten, bedrijfsresultaten en de gehele economie. “De vooruitzichten zijn veel beter dan in 2022. De Chinese economie is weer open en dit zal niet worden teruggedraaid, ook al gaat het aantal covidbesmettingen als gevolg van de festiviteiten vermoedelijk fors toenemen.”

Zodra de covidsituatie zich weer stabiliseert, kan de groei versnellen. “Ik verwacht dat de economische data in het tweede kwartaal van 2023 een opwaartse trend laten zien, wellicht zelfs al iets eerder,” stelt Taylor, die een groei van 5% verwacht.

De koersen zijn op de verwachting van een sterkere groei gestegen, maar ondanks deze winst ziet Taylor nog ruimte voor Chinese aandelen om verder op te klimmen omdat slechts een klein deel van de enorme verliezen van de afgelopen twee jaar zijn goedgemaakt. Taylor denkt dat met name de consumentensector opveert omdat deze in principe het meest profiteert van de heropening van het land.