AllianzGI's wereldwijde schuldfonds voor infrastructuur en energietransitie klokt eerste closing af op 220 miljoen euro

- Het Allianz Global Infrastructure and Energy Transition Debt Fund (AGIETD) voor institutionele klanten klokt slechts 2 maanden na de lancering af op een eerste closing van 220 miljoen euro
- AGIETD is geclassificeerd als een Artikel 8 Fonds onder de Sustainable Finance Disclosure Regulation met een focus op activa die de energietransitie bevorderen
- De beoogde fondsomvang is 750 miljoen euro met Allianz als sterk verankerde investeerder

28 maart 2023 - Allianz Global Investors (AllianzGI) heeft vandaag de eerste closing aangekondigd van het Allianz Global Infrastructure and Energy Transition Debt Fund (AGIETD) op 220 miljoen euro. Het fonds is het eerste specifieke schuldfonds voor infrastructuur en energietransitie van AllianzGI, nadat het meerdere miljarden heeft opgehaald voor strategieën voor hernieuwbare energie en impact investing. Het zal worden aangemerkt als een artikel 8-fonds volgens de EU-verordening inzake duurzame financiering. De AGIETD werd medio januari 2023 gelanceerd en slaagde erin binnen enkele weken toezeggingen van institutionele beleggers uit heel Europa te verkrijgen. Als een van 's werelds grootste particuliere investeerders in private debt zijn de verzekeringsportefeuilles van Allianz een belangrijke investeerder in het fonds. De beoogde omvang van het fonds is 750 miljoen euro.

Met de AGIETD kunnen institutionele beleggers profiteren van de sterke marktpositie van Allianz en deelnemen aan primaire en secundaire fondsen en co-investeringen die investeren in verschillende regio's en infrastructuursectoren met een focus op energietransitie. De AGIETD wil beleggers een gediversifieerde toegang bieden tot infrastructuur- en energietransitieactiva over meerdere vintagejaren, beheerders, sectoren en regio's en in elke kapitaalstructuur.

Alexander Schmitt, Senior Portfolio Manager bij AllianzGI zegt: "De veiligheid van de energievoorziening en de energietransitie staan vandaag centraal. Particuliere investeerders kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. AllianzGI kan terugkijken op een lange staat van dienst wat betreft investeringen in infrastructuur, duurzame energie en schuldfondsen. ​ We zijn verheugd dat we institutionele beleggers met ons eerste speciale energietransitiefonds de mogelijkheid kunnen bieden om in te zetten op decarbonisering en tegelijkertijd stabiele en aantrekkelijke cash yields te genereren."

Het AGIETD wordt beheerd door hetzelfde team als het Allianz Global Diversified Private Debt Fund (AGDPDF), het Allianz Global Real Estate Debt Opportunities Fund (AGREDO) en het Allianz Private Debt Secondaries Fund (APDS).

AllianzGI biedt een breed scala aan beleggingsoplossingen en beheert ongeveer 85 miljard euro* aan vermogen op de particuliere marken.