Punch Metals verkoopt perserij Hamont-Achel

De groep Punch Metals International verkoopt zijn perserij in het Limburgse Hamont-Achel. De fabriek wordt overgenomen door Peter Vandenberk en Raf Schildermans, respectievelijk chief executive en financieel directeur van de perserij. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt.

Door het afstoten van de Limburgse perserij houdt de bedrijvengroep Punch Metals International van ondernemer Guido Dumarey in België geen enkele productie-site meer over.

Punch Metals had vorig jaar voorgesteld om ook de perserij van autobouwer Ford in Genk over te nemen, op voorwaarde dat de site een contract zou krijgen voor de levering van carrosserieën. Ford ging echter niet op het aanbod in, waarop Punch Metals te kennen had gegeven een aantal andere toekomstscenario’s voor de perserij in Hamont-Achel te zullen moeten bekijken.

De perserij heeft een 120-tal medewerkers en realiseert een omzet van ongeveer 17 miljoen euro. Dumarey wil zich toespitsen op de productie van transmissie-systemen.

Bron: Express.be