Antwerpse Diamantbank houdt definitief op te bestaan

De Antwerpse Diamantbank wordt volledig geïntegreerd in de moederholding KBC Groep. Daardoor zal de Antwerpse Diamantbank niet langer een zelfstandige vennootschap blijven. Dat heeft de krant De Tijd gemeld op basis van een fusievoorstel dat bij de Antwerpse rechtbank van koophandel werd neergelegd.

Volgens de plannen zal de Antwerpse Diamantbank (ADB) midden juni met KBC Bank worden samengevoegd. Daarmee komt een einde aan meer dan tachtig jaar financiële geschiedenis van de Antwerpse diamantsector. Door de beslissing wordt KBC Bank ook eigenaar van de hoofdkwartier van de diamantbank in de Pelikaanstraat in Antwerpen en een kantoor in Dubai.

KBC Groep had eerder geprobeerd om de diamantbank aan een andere partij te verkopen. De transactie was een vereiste voor een Europese goedkeuring van de ontvangen overheidshulp.

Er werd een overeenkomst gesloten met de Chinese groep Yinren, die zich vorig najaar echter terugtrok. Daardoor bleef geen andere oplossing dan de bank te laten uitdoven. Bij de Antwerpse Diamantbank werken een 160-tal mensen. Zij zouden binnen KBC een andere functie kunnen krijgen.

Bron: Express.be