Tips van Motley Fool: Canabisbedrijf Canopy, Nextera en Microsoft

Kopen en behouden van aandelen voor de lange termijn kan moeilijk zijn in een markt waar investeerders alleen maar geïnteresseerd lijken te zijn in de eendagsvliegjes van de markt. Maar het behouden van aandelen voor jaren of zelfs tientallen jaren kan leiden tot enorme winsten met de juiste investering.

De Motley Fool vroeg 3 van hun “Foolish” leden voor de beste aandelen voor de komende tientallen jaren. De antwoorden gingen van Canopy Growth, een industrie leider van de wietteeltsector, tot bedrijven als NextEra Energy Resources en software gigant Microsoft. Dit is de reden dat de analisten denken dat deze aandelen heel goed gepositioneerd staan voor de lange termijn.

Globale legalisatie van wietteelt kan dit aandeel in winnaar op de lange termijn maken

Todd Campbell (Canopy Growth): “Ik ga een gok doen en ga mijn eigen bedrijf Canopy Growth aanraden, Canada’s grootste wietteelt bedrijf.” Men kan zeggen dat er significante globale risico’s geassocieerd zijn met wiet, de toekomst van dit bedrijf zouden kunnen verpesten. Echter, de Motley Fool denkt dat de kans groot is dat wietteelt lobaal gelegaliseerd wordt, en als ze gelijk hebben, zal dat hetzelfde effect zijn als het kopen van aandelen van alcoholbedrijven na de opgelegde droogte van alcohol in de jaren voor 1930.

Volgens het artikel van de Motley Fool heeft Canada’s medische wietsector op globaal level al vele jaren succesvol winst gemaakt en vorige herfst ook een nationaal volwassenengebruik markt geopend. Canada’s wietteeltmarkt maakt per jaar 6 miljard Canadese dollars omzet, volgens de statstieken van Statistics Canada. Het representeert dus een enorme kans voor Canopy Growth, wat een enorme groei veroorzaakt van het marktaandeel tot boven de 30%.

Canopy Growth rapporteerde de resultaten van het afgelopen kwartaar, inclusief de eerste zes weken van recreatieve omzet vorige week en de groei geeft een goede hint over het potentieel van Canada’s volwassenengebruik wietteelt. De omzet was circa 83 miljoen Canadese dollar in het kwartaal en de jaarlijkse omzet is 282% vergeleken met vorig jaar.

Volgens de Motley Fool ligt een nog veel grotere kans buiten Canada. Wereldwijd is de wietteelt markt ongeveer 150 miljard euro waard, volgens de Verenigde Naties, inclusief 50 miljard in de Verenigde Staten. De meeste wietteelt verkoop in de Verenigde Staten vindt nog steeds plaats op de zwarte markt, maar 33 staten hebben de benodigde wetten om wietteelt legaal te maken en de U.S. Farm Bill heeft recent nog hennep, een vorm van cannabis, van de gecontroleerde substantie lijst gehaald. Deze acties zorgen volgens de Motley Fool ervoor dat Canopy Growth geforceerd werd om in januari plannen bekend te maken om 150 miljoen dollar te investeren in de hennepteelt van New York. Deze acties van Canada konden er wellicht voor zorgen dat in de Verenigde Staten het telen van wiet gelegaliseerd wordt, als het Congres het ook ooit gaat her classificeren.

Canopy Growth is een hoog risico aandeel, maar het zal dan ook maar een klein deel van de portofolio moeten zijn. Niettemin, de grootte van het potentieel maakt het een aandeel met een “behouden” status.

NextEra de kracht om het beter te doen

Zoals men in het artikel van de Motley Fool kan lezen zegt Matt DiLallo (NextEra Energy Resources ): “NextEra Energy Resources heeft tientallen miljarden geïnvesteerd in het bouwen van een van de milieuvriendelijkste bedrijven in de energiesector.”. Die investeringen hebben NextEra Energy Resources omgebouwd tot de wereld leider in het genereren van zon en wind energie. Daar komt boven op dat NextEra Energy Resources ook de leiding heeft over een grootschalig natuurlijk gaspijplijn bedrijf en een groeiend energy-opslag bedrijf.

Deze investeringen hebben zich volgens het artikel uitbetaald, aangezien NextEra Energy Resources zijn omzet bijna verdriedubbeld is in vergelijking met de groei van concurrenten in dezelfde sector. Deze hoge omzetgroei heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf niet alleen de concurrentie achter zich laat, maar het zorgt er ook voor dat het goed gaat op de aandelenmarkt. 86% van de S&P 500 aandelen kunnen niet tippen aan NextEra Energy Resources sinds 2005.

Die trend lijkt klaar om verder te gaan in de toekomst gezien dat NextEra Energy Resources ernaar streeft om te blijven wedden op het groot worden in de hernieuwbare energie sector. Het bedrijf is momenteel van plan om tot eind volgend jaar 40 miljard dollar in de sector te investeren, die investering zou voor een stabiele groei van de omzet moeten zorgen. Ondertussen moet het geen probleem zijn om te blijven uitbreiden in de komende decennia, gezien de gigantische omvang van de kansen in de markt voor hernieuwbare energie. Voeg het bovengemiddelde dividend van het bedrijf toe, wat NextEra Energy Resources wilt laten blijven stijgen en dan kom je uit op een ideaal aandeel voor de lange termijn zo stelt DiLallo.

De eeuwige technologie gigant Microsoft

Zoals men in het artikel van de Motley fool kan lezen zegt Travis Hoium (Microsoft): “De wereld van de technologie wordt nu gedomineerd door een handjevol bedrijven die de omvang hebben om te concurreren voor het leveren van diensten van miljoenen, of miljarden mensen die het nodig hebben. Voor Microsoft, dat aanvankelijk een bedrijf was dat alleen een software waar computers op werken leverde, maar nu is het steeds meer een bedrijf aan het worden dat clouddiensten, die de ruggengraat van apps en softwarebedrijven is, levert. De strategische verandering was een drastische maatregel, maar CEO Satya Nadella is al 5 jaar geleden begonnen met het verschuiven van de focus.

De mogelijkheid om strategieën te verschuiven is volgens het artikel van de Motley Fool de sleutel, omdat technologische bedrijven zich moeten aanpassen en evolueren in de markt van tegenwoordig. Op de lange termijn spreken de financiële prestaties van Microsoft voor zichzelf en het laat zien hoe goed het bedrijf zich kan aanpassen. Ondanks het feit dat computers minder populair worden, maakt het bedrijf veel meer omzet dan ooit tevoren.

Beurskoers Microsoft

Koersmicrosoft

Aangezien de Clouddiensten van Microsoft zo geïntrigeerd zijn in de dagelijkse activiteiten van duizenden bedrijven, is het moeilijk om te zien dat haar activiteiten snel zullen worden verstoord. Het heeft nu een cloud-gebaseerde machine die zal groeien als de sector van cloud georiënteerde bedrijven blijft groeien. Microsofts P/E ratio van net onder de 26 zal het niet het goedkoopste aandeel maken van de markt, maar de lange groei en de groeiende omzet zouden het volgens het artikel het een aandeel maken waar men graag het geld voor zal wegleggen.

Drie verschillende smaken van lange termijn investeringen; Canopy Growth, NextEra Energy Resources en Microsoft konden niet meer verschillend van elkaar zijn, maar ze hebben allemaal sterke posities in hun respectievelijk groeiende markt. Zij kunnen ups en downs zien op de lange weg, maar op de lange termijn zijn dit volgens het artikel in de Motley Fool de winnaars van de lange termijn investeerders.