Gratis aanmelding eerste Analist-Journaal

Analistjournaal
Analist Journaal

Geachte lezer van Analist.be,

We hopen dat u een mooie zomer heeft gehad en dat ie u zich niet teveel heeft laten afleiden door de toestanden rondom Griekenland en China. Van onze kant een hoop nieuws: per begin oktober starten wij een nieuw maandblad over beleggen: Analist-Journaal.

Lancering maandblad Analist-Journaal

De content van het Analist-Journaal bestaat vooral uit aandelennieuws, beleggingsstrategieën, ETF’s, smart bèta en overige interessante beleggingszaken.

De lancering van het blad maakt verder deel uit van de uitrol van ons nieuwe beleggingsplatform dat de belegger een totaalpakket aan gaat bieden. Zo starten we zeer binnenkort met een nieuwe researchdienst, exclusieve webinars, assistentie bij personal finance, optie-analyses en een educatieplatform. In onze ogen verdient de enorm groeiende massa doe-het-zelf beleggers veel meer begeleiding en is het zoeken naar gedegen beleggingsinformatie nog steeds zoeken naar een speld in een hooiberg.

Wij zijn er absoluut van overtuigd dat ook de particuliere belegger net zo professioneel kan beleggen als beursprofessionals. Het enige dat de particuliere belegger nu nog vaak ontbeert is educatie, begeleiding en professionele research over het hele Amerikaanse en Europese beleggingsspectrum. De particuliere belegger die goed beslagen ten ijs is en zelf gaat beleggen kan zo jaarlijks enorm veel geld besparen door de exorbitante beheersvergoedingen (soms tot meer dan 2 procent per jaar) te ontlopen.

Via deze link kunt u zich gratis abonneren voor het eerste magazine. U ontvangt het blad dan midden oktober zonder verdere verplichtingen.

Gemiddeld Europees aandeel veel beter dan AEX-index

Terugkomend op de invloed van nieuwsruis op het beleggingsrendement: academische onderzoeken tonen aan dat beleggers die continu de macro-economische perikelen volgen zeer negatieve beleggingsrendementen behalen.

Daarnaast zien we dat de stoïcijnse buy&hold belegger ook dit beleggingsjaar al stevige beleggingsrendementen heeft kunnen behalen. Zo noteer het gemiddelde Europese aandeel over de afgelopen 12 maanden met een plus van 8,6 procent (exclusief circa 0,6 procent dividendrendement).

Aandelenrendementeneuropa

We zien dus dat de microcaps de afgelopen 12 maanden relatief achter bleven en ook een nihil dividendrendement opleverden.

Beleg dus juist over de grenzen

De behoorlijk positieve rendementen van het gemiddelde Europese aandeel zal de gemiddelde belegger vreemd in de oren klinken. Dit komt vooral omdat in de mainstream-media het bijna altijd alleen maar over de marktgewogen hoofindices gaat die het algehele sentiment zouden bepalen. Zoals wij in eerdere publicaties vaak aangaven is het gebruiken van de marktgewogen indices totaal niet representatief voor de prestaties van aandelen in het algemeen.

AEX-index periode augustus 2014-augustus 2015

Aexindex2015

De bovenstaande grafiek van de AEX-index maakt duidelijk dat de AEX-index met een plus van 7 procent nog steeds behoorlijk achterloopt bij het gemiddelde Europese aandeel.

Verder is ons datateam nog steeds druk met de afronding van de jaarcijfers van nu ook de Roemeense en Oekraïense Europese bedrijven. Zeer binnenkort ziet u dan weer de up-to-date cijfers, waarderingen en ratio's van bijna heel beursgenoteerd Amerika, Europa en Rusland. Via de aandelenfilter kunt u de aandelen inmiddels ook op CAPE, marktkapitalisatie en boekwaarden filteren.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben dan vernemen wij deze graag.

Met vriendelijke groet,
Ronald Kok
Directeur Analist.be

PS u kunt ons ook via het Twitter-account analist.be volgen. Hier treft u dagelijkse tweets van de redactie.