ETF Securities: Grondstoffen op dieptepunt - koopkans voor beleggers

Jamesbutterfill
James Butterfill

ETF Securities meent dat de grondstoffenmarkten op hun dieptepunt zijn beland. Het sentiment is in de buurt van een all-time low, maar er is voldoende reden om te veronderstellen dat de grondstoffenprijzen in 2016 zullen stijgen.

Volgens James Butterfill, Hoofd Research & Investment Strategy ETF Securities is het duidelijk dat de markten heel dicht bij de meest bearish positie in de geschiedenis zijn aanbeland. Butterfill: “Dit is misschien niet de kans van je leven, maar het is heel goed mogelijk dat dit de start van een economische cyclus is"

Butterfill meent dat de prijzen nu zo ver zijn gedaald, dat veel grondstoffen onder hun marginale productiekosten worden verhandeld en wereldwijde leveranciers eindelijk gedwongen worden om in hun aanbod te snijden. Tegelijkertijd zal de vraag op z’n minst stabiel blijven.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.