NN IP tipt Britse aandelen

Manuvandenbulck
Manu Vandenbulck

In de afgelopen maanden is de waardering van Britse aandelen verbeterd door onzekerheid over een Brexit, aldus NN Investment Partners.

Fundamentals aantrekkelijk

Het gemiddelde dividendrendement bedraagt op dit moment rond de 4,5% - ruim boven het langjarig gemiddelde van 3,5%. Op basis van de voor inflatie gecorrigeerde winsten over de afgelopen 10 jaar is de markt ongeveer 1,5 keer goedkoper dan het gemiddelde op de lange termijn. In vergelijking met de eurozone biedt het VK een aantrekkelijke dividendspread, ook als we de grondstoffensectoren buiten beschouwing laten.

Dividendaandelen

Manu Vandenbulck, Senior Portefeuillemanager Equity Value bij NN IP: “De vrees voor een Brexit heeft het dividendlandschap in het VK veranderd. Op het eerste gezicht is de Britse aandelenmarkt nauwelijks in beweging gekomen. Maar als we beter kijken, zien we dat de exporteurs een outperformance hebben behaald dankzij het gedaalde pond, terwijl de op het binnenland gerichte aandelen zijn achtergebleven.”

Referendum

“Hoewel de onzekerheid tot en met het referendum op 23 juni zal aanhouden, is het nu al verstandig om Britse aandelen aan een portefeuille met Europese dividendaandelen toe te voegen. De dividendkwaliteit van Britse aandelen is verbeterd, doordat het belang van grondstoffen gerelateerde aandelen veel minder groot is geworden: hun indexweging is sinds 2008 gehalveerd, terwijl veel Britse largecaps hun balansen hebben verbeterd door voorzichtig te zijn met investeringsuitgaven.”

“De laatste tijd is ook het winstmomentum in het VK positief, met voor het eerst in drie jaar netto opwaarderingen van de winstverwachtingen, terwijl het winstmomentum in de rest van Europa zwak blijft. Het zwakkere pond en de stabilisatie van de grondstoffenprijzen droegen hieraan bij, omdat 75% van de Britse aandelenmarkt export-gerelateerd is.”

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.