BNY Newton: Waar liggen beleggingskansen nu 4e Industriële Revolutie zich aandient

Kunstmatige intelligentie en robots maken volgens The World Economic Forum (WEF) de komende vijf jaar 5,1 miljoen banen overbodig. Dat is de duistere kant van de razendsnelle technologische ontwikkeling. Volgens sommigen staan we als mensheid voor de laatste en grootste technologische innovatie - de 4e Industriële Revolutie. Raj Shant, fondsbeheerder van het global equity team van Newton - een boutique van BNY Mellon - meent dat de technologische verandering winnaars en verliezers zal creëren. In zijn researchartikel beschrijft hij waar volgens hem de beste beleggingskansen liggen nu kunstmatige intelligentie realiteit wordt.

Volgens Shant moeten beleggers moeten alert zijn op de snelheid waarmee bedrijven zich aanpassen aan die nieuwe situatie. Dat kan een indicatie zijn van toekomstig groeipotentieel. De beste kansen liggen volgens Shant bij bedrijven die doorhebben hoe de technologie verandert, dit beter begrijpen dan hun concurrenten en daardoor sneller profiteren van de kracht van die veranderingen.

Shant wijst bedrijven in de dienstverlening aan als mogelijke winnaars in een wereld waarin producten en informatie in overvloed worden aangeboden. Grondstoffen worden steeds goedkoper, diensten en ervaring worden juist duurder. Andere potentiële winnaars zijn zoekmachines en technologie die consumenten helpen hun weg te vinden door de veelheid aan informatie. Daarnaast liggen er mogelijkheden voor bedrijven die andere bedrijven in staat stellen om in te spelen op die nieuwe sterk veranderde wereld.

Maar beleggers moeten niet denken dat het alleen maar technologische bedrijven zijn die hier een succesvolle rol in kunnen spelen. Shant belegt bewust niet in start-ups, omdat het risico te groot is dat teveel daarvan het niet gaan redden. Hij focust zich op bedrijven die een niche in de markt aanboren, mensen helpen te navigeren door de informatiebrij en de veelheid aan keuzes, of die andere bedrijven in staat stellen om zich aan te passen aan de snel veranderende omstandigheden.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.