Beursexperts erg terughoudend voor 2017

Cornevanzeijl
Corné van Zeijl

De experts hadden de december uitstekend voorzien. Vrijwel het hele jaar waren ze somber, en in december was er een flinke opleving in het sentiment en ziedaar de AEX explodeert bijna met een kleine 6% in een maand. En daarmee meer dan de halve jaarwinst in 1 maand neergezet. December bewijst haar imago als supermaand wederom. Dat hadden de experts goed gezien.

Voor de komende maand is dat optimisme weer flink verdampt. De meeste professionals denken dat het wel weer even genoeg is geweest. De Trump rally is wel achter de rug. Ook de bescheiden stijging in de rente is een factor om mee te nemen.

Beleggen2017

Toppers en floppers in lijn met elkaar

De performance van de keuzes was in december maar zozo. De toppers deden het een klein beetje minder dan de floppers. Maar dat mag geen naam hebben. De IEX lezers hebben overigens juist een kleine plus laten zien. Als we naar alle 12 maand uitslagen van 206 kijken hebben de experts de particuliere beleggers wel verslagen met een kleine procent per maand. Kijken of ze dat in 2017 gaan volhouden.

Bestaandelen2017

KPN favoriet

Voor januari zijn er geen hele grote uitschieters. Alles is en beetje gelijk verdeeld. Maar KPN mag u weer kopen, na een dramatisch 2016. En Arcelor Mittal is daar het spiegelbeeld van. U kunt ze volgens de experts maar beter verkopen na de run van 132% afgelopen jaar.

Favorieteaandelen

Er deden 102 experts aan de enquête mee, waarvoor mijn dank.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.