Prijsontwikkeling bitcoin komt voor 91% overeen met volume bitcoin zoektermen

De recente prijsontwikkeling van bitcoin toont voor 91% overeenkomst met het aantal bitcoin gerelateerde zoekopdrachten in Alphabet . Dit werd ontdekt door SEMrush, een online marketingplatform. De koers van bitcoin stijgt als er op Alphabet vaker naar termen als “bitcoin”, “bitcoin price” en “bitcoin value” wordt gezocht en daalt als het zoekvolume afneemt.

Het onderzoek werd gedaan aan de hand van een Amerikaanse database met 120 miljoen keywoorden. Het totaal aantal bitcoin gerelateerde zoekopdrachten wordt momenteel geschat op 51.4 miljoen per jaar (sept 2016 – aug 2017). Het aantal zoekopdrachten naar bitcoin gerelateerde zoektermen is sinds april 2017 met maar liefst 450% gestegen.

De waarde van Bitcoin groeide van ongeveer $1,076 op 1 april 2017 naar ongeveer $4,764 in begin september. Nu staat hij ongeveer op $3,972 Sinds juni 2017 is het aantal zoekopdrachten naar de prijs van Ethereum, een andere digitale cryptocurrency, ongeveer gelijk aan dat van Bitcoin. Klikt u hier voor meer informatie over het onderzoek.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.