Optimisme heel voorzichtig terug in enquête Van Zeijl

Afgelopen maand waren de beurzen opnieuw hoger. De AEX steeg met 3,0%, nadat ook september al een plus van 4% had neergezet. De eerste winst cijfers lijken positief, maar er zitten ook genoeg teleurstellingen bij. De economische cijfers onderbouwen dit ook. En na de ECB meeting is de rente niet gestegen zoals sommige vreesden. Dat alles leidt tot een voorzichtig optimisme onder de experts. Dat is voor het eerst sinds januari dit jaar.

Aex2017
 • optimistisch 37,7
 • neutral 27,9%
 • pessimistisch 34,4%

  Voor het komende halfjaar is dat optimisme er niet. De verwachting is dat over een halfjaar de angsten voor afbouw van QE weet de kop op steken. Ook de hoge waardering van aandelen zijn een reden om voorzichtig te zijn.

  Beleggen2018
 • optimistisch 28%
 • neutral 39%
 • pessimistisch 33%

  Weer goede aandelenkeuzes

  De performance van de aandelenkeuzes was wederom erg mooi. De toppers gingen deden het een streepje minder dan de AEX . De grote winst kwam vooral van de floppers. Er zaten drie dalers bij de floppers. Altice , Unilever en AKZO gingen alle drie naar beneden. Per saldo zou een long / short fonds een bescheiden plus van 2.3% hebben verdiend.

  Aexbeleggen

  Gemalto favoriet

  Voor de komende maand gaan de beleggers er van uit dat Gemalto de grote topper gaat worden. Na de enorme koersdalingen van dit jaar, is het wellicht tijd voor herstel, nu de kwartaal cijfers voor het eerst zonder winstwaarschuwing gepaard gingen. Ahold blijft hoog bij de toppers staan net als Heineken . Maar met de olieprijs zo hoog is Royal Dutch Shell ook een logische keuzen. Bij de floppers kiest men weer eens voor Arcelor. ASML liet goede cijfers zien, maar is iets te hard gelopen zo vindt men. KPN , Galapagos en Altice vervolmaken de floplijst.

  Aexaandelen

  Deze maand deden er 61 experts aan de enquête mee.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.