Ray Dalio stevig in Chinese megacaps JD, Alibaba en Baidu

De Amerikaanse superbelegger Ray Dalio, ondermeer bekend van het concept 4-seizoenen portefeuille en natuurlijk de grondlegger van Bridgewater Associates zit stevig in de Chinese megacaps JD.com, Alibaba en Baidu. Dit blijkt uit de recente 13F-meldingen over het voorgaande kwartaal (dus Q2-2020). Bridgewater Associates, met een bezit van ruim 138 miljard dollar momenteel s’werelds grootste hedgefonds, geldt als één van s’werelds beste ‘stockpick’ hedgefondsen.

JD.com

Bridgewater Associates komt in het voorgaande kwartaal ruim 990 duizend aandelen JD.com. Hierdoor kwam het totale aantal aandelen uit op 1,3 miljoen hetgeen neerkomt op 83 miljoen dollar. JD.com is een sterke speler op het gebied van e-commerce. De resultaten die het bedrijf over het tweede kwartaal presenteerde lagen boven de consensus. Analisten stellen dat sinds de corona-pandemie JD.com bij de grote Chinese e-commerce winnaars hoort. JD.com is China’s op één na grootste online retailer na Alibaba. Naast e-commerce zit JD.com ook in cloud, medicijnen, logistiek en software.

Alibaba

Ray Dalio zit ook stevig in het populaire Alibaba. Bridgewater Associates kocht in het voorgaande kwartaal 672,422 aandelen Alibaba waardoor het totale belang in het bedrijf op 205 miljoen dollar uit komt. Recent gaf analist Mark Tepper van Strategic Wealth Partners in een interview op CNBC aan dat de spanningen tussen de VS en China niet zoveel weerslag op het bedrijf zullen hebben omdat Alibaba veel van haar omzet direct uit China haalt. Tepper gaf verder aan dat Alibaba harder dan Amazon groeit. Naast e-commerce is Alibaba ook actief met cloud, betalingen (Alipay), logistiek en gezondheid. Het bedrijf heeft circa 742 miljoen actieve klanten in China.

Baidu

De positie in Baidu is door Ray Dalio met maar liefst 250 procent uitgebreid. In het tweede kwartaal kocht het hedgefonds ruim 238.000 aandelen waardoor het totale belang nu rond de 40 miljoen dollar ligt. Analist Hans Chung van KeyBanc verhoogde eerder zijn koersdoel met 10 dollar naar 155 dollar. Hij baseerde zijn hogere taxatie vooral op het meer actieve gebruik van de app, kunstmatige intelligentie en de omzetgroei. Het cloudplatform van Baidu zou volgens de analist voor liggen op die van Amazon, Microsoft en Alibaba.