Waar gebruiken we bitcoins voor?

Vooral de laatste dagen is er een enorme heisa rondom alles dat met de bitcoin te maken heeft. Sinds kort bieden ook wij de bitcoin op ons platform aan. U vindt hem bij de valuta-overzichten en via de zoekfunctie.

De bitcoin is een digitale munt die waarde zou moeten hebben om zo stabiliteit te kunnen garanderen. Dit lijkt bij de bitcoin allesbehalve dat te zijn. De bitcoin kan echter wel als een normaal betaalmiddel gebruikt worden mits de tegenpartij deze wil ontvangen.

Het Amerikaanse computerbedrijf Dell was jaren terug al één van de eerste gebruikers van de bitcoin. Dell was daarmee één van de grootste bitcoin-betalers internationaal. Tot nu toe is het totaal aantal bitcoin-transacties bij Dell nog vrij beperkt zijn er zeker redenen om aan te nemen dat dit op termijn kan groeien. Over het jaar 2015 verdiende Dell ruim 59 miljard dollar. Waarbij normaliter er transactiekosten zijn van tussen de 2 en de 3 procent, is dit bij een bitcointransactie vrijwel marginaal. Dus mochten er veel meer transacties bij Dell met bitcoins gaan dan scheelt dat bedrijf al gauw een paar miljard dollar per jaar.

Toekomstige verwachtingen bitcoins

De verwachtingen voor de bitcoin zijn totaal extreem. Sommigen vinden de digitale munt niets waard, anderen denken dat de munt naar de 100.000 dollar gaat. Dit zagen we in de pols die we met de Twitter accounts van Analist.nl, Analist.be, Valuefokus.de en Valuespectrum.com gedaan hebben. Er is zeker consensus dat de hele blockchaintechnologie absoluut een enorme toekomst zal hebben bij veel institutionele partijen.

Onlangs startte BitLicense in New York als eerste toezichthouder voor de bitcoin. Het is de verwachting dat BitLicense binnen enkele weken geheel actief zal zijn. Volgens TheNextweb hebben de ECB en de Europese Bankenreguleringstak diverse rapporten over de digitale munten gelanceerd. Verder zouden beide instituten er bij de Europese Unie op aandringen om prijsfluctuaties zoveel mogelijk te beteugelen. Verder gaat Winklevoss op korte termijn een ETF voor de bitcoin aanbieden.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.