Beste dividendtechnologie-aandelen om te kopen voor 2021

Bij toenemende onzekerheid worden beleggers resistent tegen risico's. Dividendbeleggen is een van de bewezen manieren om uw inkomstenstroom te diversifiëren en risico's te vermijden. Dividendbetalende bedrijven hebben meestal een laag risico, maar ze hebben ook een lage groei omdat ze in plaats van geld te investeren in hun toekomstige productpijplijnen, het teruggeven aan hun aandeelhouders. Maar technologiebedrijven die hun vruchten afwerpen, bieden het beste van twee werelden.

In dit artikel zullen we het hebben over de beste 3 tech-dividendaandelen die u zou moeten overwegen voor 2021. Deze bedrijven hebben hoge opbrengsten en sterke groeivooruitzichten voor de toekomst.

Camtek LTD. (NASDAQ: CAMT)

Het in Israël gevestigde Camtek verkoopt hoogwaardige inspectie- en metrologische apparatuur voor de halfgeleiderindustrie. De technologie van het bedrijf inspecteert, evalueert en meet chipwafers tijdens het assemblageproces. Het aandeel heeft de afgelopen 12 maanden een opmerkelijke groei laten zien. Rond 9 februari 2020 handelde het aandeel tegen $ 12. Vandaag is de $ 27 overschreden. Het aandeel heeft een dividendrendement van 0,63%.

In januari 2021 kondigde Camtek aan dat een vooraanstaande IC-fabrikant zijn inspectie- en metrologische apparatuur heeft geselecteerd voor zijn wereldwijde fabricagelocaties. In oktober 2020 herstelden de CAMT-aandelen zich na het verslaan van de inkomstenvoorspellingen van Street en het posten van in-line EPS voor de periode.

Cisco Systems , Inc. (NASDAQ: CSCO)

Met een dividendrendement van 3% en een uitbetalingsratio van 57% is Cisco één van de beste dividendtechnische aandelen om in 2021 te kopen. Cisco is een belangrijke leverancier van routers, switches, datacentertechnologie, beveiligingssoftware, VPN's en hardware en software voor bedrijfsinfrastructuur . Het bedrijf zal profiteren van de groeiende connectiviteit, cloud computing en internetgebruik wereldwijd. Cisco staat in de schijnwerpers nadat het bedrijf een overeenkomst heeft bereikt om Acacia over te nemen voor $ 115 per aandeel, of ongeveer $ 4,5 miljard in contanten.

Acacia staat bekend om zijn supersnelle coherente optische interconnect-producten die worden gebruikt door cloudoperators, contentbedrijven en enterprise-softwarebedrijven.

IBM Common Stock (NYSE: IBM )

Als u op zoek bent naar een hoogrentend dividendaandeel met een solide en zeker trackrecord, hoeft u niet verder te zoeken. IBM heeft zijn driemaandelijkse dividend de afgelopen 25 jaar verhoogd. Het bedrijf heeft een enorm portfolio aan producten en diensten, waaronder snelgroeiende gebieden zoals IoT, AI, cloud computing en gegevensversleuteling.

Het bedrijf werkte onlangs samen met Palantir om een ​​platform te bouwen om bedrijven te helpen bij het begrijpen van gegevens. In het vierde kwartaal boekte IBM een niet-GAAP winst per aandeel van $ 2,07, waarmee het de schattingen van Wall Street met $ 0,19 versloeg. De omzet in de periode daalde met 6,5% op jaarbasis tot $ 20,37 miljard, terwijl de Street-prognoses $ 260 miljoen misten. De gecorrigeerde brutomarge in de periode kwam uit op 52,5%, hoger dan de schatting van 51,2%.