Megacaps het duurste in de offshore diensten-/distributiesector

De offshore diensten-distributie liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds augustus vorig jaar koerst de sector ruim 6 procent in de min. Bij de outperformers zien we onder andere Gaztransport et Technigaz SA, TC PipeLines LP en Sunoco LP. Relatief grote verliezen waren er voor Dynagas LNG Partners LP, Altus Midstream Co en Blueknight Energy Partners LP.

Kerncijfers offshore diensten-distributie

koersgrafieken

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen offshore diensten-distributie

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een uniform beeld. De megacaps noteren met een koers/winst-verhouding van 17 het hoogste. De smallcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. NWF, Navigator Holdings en Awilco LNG ASA zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Navios Maritime Acquisition, Transneft' PAO en Oasis Midstream Partners LP.

Hoogste dividendrendementen offshore diensten-distributie

beurskoers

Het doorsnee dividendrendement is met circa 5.8 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Navios Maritime Acquisition, Antero Midstream en Sprague Resources LP.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.