Momenteel zeer fors dividend Pfizer

Fors dividend Pfizer

Beleggers in het aandeel Pfizer kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Pfizer nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.66 dollar. Pfizer 's dividendrendement ligt dus op 6.04 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciesector ligt op een relatief royale 2.07 procent.

Dividendrendementen Pfizer

financiële analyse

Maandag publiceert het Amerikaanse Pfizer haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2023 verdient het bedrijf uit volgens de gepolste analisten uit op 58.66 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de totale opbrengsten over 2022 toen de omzet 100.33 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Pfizer in beeld plus taxaties 2023

koersdata

De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 8.73 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1.55 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17.72 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 154.38 miljard dollar.

Het aandeel koerstte vrijdag op een slotstand van 27.47 dollar.

Historische koersen Pfizer voorbije 17 jaar

koersdata pfizer

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.