Pfizer start klinische proeven voor een COVID-19-injectie gericht op Delta-variant

 • Pfizer (NYSE:PFE) en zijn partner BioNTech (NASDAQ:BNTX) zijn van plan om klinische studies te starten voor een bijgewerkte versie van hun COVID-19-vaccin om de Delta-variant van het virus aan te pakken, meldt de Financial Times. In de post-market stijgen de aandelen van de twee vaccinmakers op het nieuws.
 • Pfizer en BioNTech zijn in gesprek met de Amerikaanse regelgevers over plannen voor de klinische proef, die naar verwachting in augustus zal beginnen.
 • 'Hoewel we geloven dat een derde dosis van [ons vaccin] het potentieel heeft om de hoogste niveaus van beschermende werkzaamheid te behouden tegen alle momenteel bekende varianten, waaronder Delta, blijven we waakzaam en ontwikkelen we een bijgewerkte versie van de Pfizer-Covid- 19 vaccin," merkte Pfizer op.
 • De ontwikkeling zal waarschijnlijk de aandacht trekken uit bezorgdheid over de werkzaamheid van de huidige generatie COVID-19-vaccins naarmate de prevalentie van de zeer overdraagbare Delta-variant toeneemt.

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit New York City op 73.51 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 41.91 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Pfizer in beeld plus taxaties 2021

  aandeel

  Pfizer Rotterdam noord ©

  Pfizer
  Pfizer


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 21.19 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3.73 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 11.01.

  Fors dividend Pfizer

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.58 dollar. Pfizer 's dividendrendement komt neer op 3.85 procent. Het gemiddelde dividend van de farmaciebedrijven ligt op een schamele 1.39 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 227.17 miljard dollar. 23

  Historische koersen Pfizer 2007-2021

  aandeel pfizer

  Om 21.24 stond het aandeel 0 procent lager op 41.05 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.