Analisten rekenen op recordjaar Caterpillar

Maandag komt het Amerikaanse Caterpillar met haar prestaties over het afgelopen kwartaal naar buiten. Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 67.12 miljard dollar. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de totale omzet over 2022 toen het bedrijf 59.43 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Caterpillar in beeld plus taxaties 2023

aandelenkoers

Caterpillar machines ©

Caterpillar
Caterpillar


De meeste analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 10.62 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 20.66 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 14.89 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 5 dollar. Caterpillar 's dividendrendement ligt dus op 1.63 procent. Het doorsnee dividendrendement van de industr. bouwkund ligt op een zeker aantrekkelijke 1.86 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op dollar een interim-dividend van 1.29 dollar uit zal gaan keren.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 164.89 miljard dollar.

Het is de verwachting dat het bedrijf op dollar een interim-dividend van 1.29 dollar uit zal gaan keren.

Het aandeel sloot vrijdag op 307.69 dollar.

Historische aandelenkoersen Caterpillar

aandelenkoers caterpillar

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.