2023 recordjaar voor Aedifica aldus analisten

Fors dividend Aedifica

Beleggers in het aandeel Aedifica kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Aedifica nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3.68 euro verwacht. Aedifica 's dividendrendement komt neer op 6.64 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de vastgoedbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 5.34 procent op.

Dividendrendementen Aedifica

aandelenanalyses

Aedifica gaat morgen haar cijfers over het voorbije kwartaal bekend maken. Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit dit jaar uit op 313.59 miljoen euro. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2022 toen het concern 271.54 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aedifica in beeld plus taxaties 2023

grafiek

Aedifica vastgoed ©

Aedifica
Aedifica


De analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 215 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 4.93 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 11.25 te liggen.

Meest recente koersdoelen rond de 70 euro

De laatste 3 adviezen voor het vastgoedconcern zijn afkomstig van KBC Securities, Oddo BHF en Morgan Stanley .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 2.06 miljard euro.

Om 10.36 koerst het aandeel 0.63 procent lager op 55.45 euro.

Koershistorie Aedifica van 2007 tot 2023

grafiek aedifica

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.