Salzgitter bij hoogste dividendaandelen in Duitsland

Bezitters van aandelen Salzgitter kunnen vemoedelijk een aanzienlijke dividenduitkering tegemoet zien. Op basis van de gemiddelde verwachting van de analistentaxaties heeft het aandeel nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Per aandeel anticiperen de analisten op een dividenduitbetaling van 92 cent. Salzgitter 's dividendrendement komt dan ongeveer uit op 3.84 procent.Het gemiddelde dividendrendement van de metaalproducenten ligt op een relatief aantrekkelijke 3.44 procent.

Historische dividendrendementen Salzgitter

aandelenanalyse

De historische dividenden over de afgelopen jaren zijn met gemiddeld 1.69 per jaar beperkt te noemen.

Dividend beperkte stimulans beleggers

Door de koersverliezen van de afgelopen jaren zijn de dividendbetalingen echter maar een beperkte compensatie voor de beleggers.

De belegger die sinds 2008 zijn aandelen heeft aangehouden staat nu op een verlies van 77 procent. De aandeelhouders die ieder jaar vanaf 2008 hun dividenden herbelegden hebben nu een royaal extra rendement van 30 procent. De impact van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy & hold belegger vrij dominant.

Dividenden klein doekje voor het bloeden

aandelenanalyseDe bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Terugvragen dividendbelasting Salzgitter

De beschreven dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met aandelen uit het buitenland. Door de koersverliezen van de afgelopen jaren zijn de dividendbetalingen echter maar een beperkte compensatie voor de beleggers.

Om ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen terug te vragen moet u vaak een heel uitgebreid en kostbaar traject door. Het is vaak de moeite niet om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen belastingregime. Doorgaans kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Gewoonlijk kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

Morgen publiceert het Duitse Salzgitter haar resultaten over het voorbije kwartaal. Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit Salzgitter dit jaar uit op 10.81 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2022 toen het concern 12.55 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Salzgitter in beeld plus taxaties 2023

aandelenkoers

De meeste analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 188 miljoen euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 3.47 euro over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 6.91.

Recentste taxaties rond de 26 euro

Citigroup , JP Morgan en UBS gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

De totale marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 1.3 miljard euro.

Historische beurskoersen aandeel Salzgitter

aandelenkoers salzgitter

Om 10.20 koerst het aandeel 0.33 procent hoger op 23.98 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.