Salzgitter voelt coronavirus: omzet fors lager

De totale omzet van het Duitse bedrijf Salzgitter over het afgelopen kwartaal was stevig minder dan waar de meeste Duitse analisten op gerekend hadden. Het bedrijf zag haar omzet dalen maar wel haar nettoresultaat verbeteren. De omzet daalde van 2,11 miljard euro naar 1,63 miljard euro zo rapporteerde het metaalbedrijf vrijdag. De analisten hadden op 2,04 miljard euro gerekend.

Een jaar terug in hetzelfde kwartaal was het nettoresultaat -0,13 miljoen euro. Het verlies per aandeel kwam zodoende uit op 1,84 euro.

Consensus resultaten Q3 Salzgitter

aandelenanalyse

Het bedrijf stelt dat het de gevolgen van de coronacrisis goed merkt. Sinds het tweede kwartaal werkte het bedrijf gemiddeld op 70 procent van haar capaciteit.

Resultaten Salzgitter derde kwartaal 2020

Salzgitter resultaten

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Salzgitter volgens de analisten uit op 7,24 miljard euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen het concern 8,55 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Salzgitter in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Salzgitter complex Duitsland ©

Salzgitter
Salzgitter


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettoverlies van 213 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een verlies per aandeel van 3,8 euro verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op -3,77 te liggen.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het doorsnee dividend van de metaalproducenten ligt op een schamele 0,13 procent.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 774,53 miljoen euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel 20 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 8 en de 21 euro.

Het aandeel sloot vrijdag op 14,32 euro.

Koershistorie Salzgitter 2007-2020

aandelenanalyses salzgitter

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.