Analistenkorps: dividendrement Telefonica is vermoedelijk vrij hoog

Houders van het aandeel Telefonica hebben uitzicht op een aanzienlijke dividenduitkering. Op basis van de doorsnee inschatting door analisten heeft het aandeel Telefonica nu één van de top dividendrendementen van de Spaanse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividenduitkering van 30 cent verwacht. Telefonica 's rendement op het dividend ligt dus op 7.56 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de telecommunicatiebedrijven ligt op een royale 5.22 procent.

Historische dividendrendementen Telefonica

aandeel

De historische dividenden over de afgelopen jaren zijn met circa 4.49 per jaar heel aanzienlijk te typeren.

Dividenduitkeringen significante stimulans voor beleggers

Door de koersverliezen van de afgelopen jaren zijn de dividendbetalingen echter maar een beperkte compensatie voor de beleggers.

De beleggers die sinds 2008 hun aandelen hebben aangehouden staat nu op een verlies van 77 procent. De belegger die ieder jaar vanaf 2008 zijn dividenden herbelegd zou hebben heeft nu een royaal extra rendement van 118 procent. De invloed van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy & hold belegger vrij dominant.

Dividend zet beleggers in de plus

aandeelDe grafiek hier boven toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Dividendbelasting Telefonica

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met buitenlandse aandelen. Door de koersverliezen van de afgelopen jaren zijn de dividendbetalingen echter maar een beperkte compensatie voor de beleggers.

Voor het terugvragen van de ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen moet u vaak een kostbaar traject door. Het is vaak niet lonend om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen fiscale regime. Gewoonlijk kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. In de regel kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

De omzet van het bedrijf uit Madrid over dit jaar komt uit op 41.04 miljard euro. Zo blijkt uit de meeste recente rondgang langs de analisten. Dit is beperkt meer dan de totale omzet over 2022 toen het bedrijf 40.65 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Telefonica in beeld plus taxaties 2023

beursgrafiek

De meeste analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 1.83 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 32 cent over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 12.41.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 22.61 miljard euro.

Historische beurskoersen aandeel Telefonica

beursgrafiek telefonica

Om 10.50 staat het aandeel 0.08 procent hoger op 3.97 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.