Analisten verwachten over 2021 dalende omzet Telefonica, vrij hoog dividend

Morgen zal het Spaanse Telefonica met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. De omzet van het bedrijf uit Madrid over dit jaar komt uit op 41.24 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht minder dan de omzet over 2020 toen het concern 43.08 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Telefonica in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 2.25 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 40 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 9.88 uit.

Fors dividend Telefonica

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 31 cent. Het dividendrendement van Telefonica ligt hiermee op 7.85 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de telecommunicatiebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 4.1 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 21.5 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf mei vorig jaar staat het aandeel 1 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 3 en de 5 euro.

Historische koersen Telefonica voorbije 10 jaar

fundamenteel onderzoek telefonica

Het aandeel staat om 14.39 0.63 procent lager op 3.95 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.